DünyaKıbrısManşet

Zelenskiy: Ukraynalılar rüzgara karşı koydu

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Cumartesi gecesi yaptığı canlı yayımlanan konuşmasında “Ukraynalıların rüzgara karşı koyduğunu” söyledi ve tüm Ukraynalılara savşamaya devam etme çağrısı yaptı

Zelenskiy: Sokağa çıkmalı ve şehirlerimizden bu belayı defetmelisiniz

Ukraynalıların gelen işgali durduğunu belirten Zelenskiy, “Şimdi sokağa çıkmalı ve şehirlerimizden bu belayı defetmelisiniz” dedi.

Zelenskiy’nin bu çağrısı, ABD Başkanı Joe Biden’la yaptığı telefon konuşmasında ülkesi için savaş uçağı istemesinin ardından geldi.

Polonya, Ukrayna’ya birkaç adet MiG savaş uçağı sağlayabileceği belirtiliyor

ABD’li yetkililerin ise, Ukrayna’ya savaş uçağı gönderme ihtimali bulunan Polonya ile görüşmelerine devam ediyor. Polonya’nın Ukrayna’ya birkaç adet MiG savaş uçağı sağlayabileceği belirtiliyor ancak henüz bir karar verilmedi.

Polonya Sovyetler döneminden kalan bu savaş uçağını yavaş yavaş kullanımdan çıkarıyordu. Polonyalı yetkililer, bu uçakların Ukrayna’ya verilebileceğini söylüyor. Zira Ukraynalı pilotlar da çoğunlukla Batı yapımı savaş uçaklarını kullanmak üzere eğitim almış değil.

Polonya ve ABD basınında, Ukrayna’ya verilecek MiG uçakları yerine yeni ABD yapımı savaş uçaklarının alınabileceğine yönelik haberler de yer aldı.











Başa dön tuşu