KıbrısManşet

Saygun: Polisin ısrarlı takibini ve bize karşı aldığı tavrı protesto ediyoruz

Sol Hareket Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sekreteri Semen Saygun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü eylemlerinde polisin tacize varan yakın çekimleri ile eylemi izlemesinden duydukları rahatsızlığı dile getirerek, şikayet için gittikleri polis şubesinden de “Amirim” diyen kişi tarafından kovulduklarını belirtti

Saygun: Polisin ısrarlı takibini ve bize karşı aldığı tavrı protesto ediyoruz

Saygun yaptığı yazılı açıklamada, 5 Mart Cumartesi günü Arasta Kadınlar Pazarı’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirdikleri eylemlerinde, polisin tacize varan yakın çekimleri ile eylemi izlemesinin kendilerini oldukça rahatsız etttiğini dile getirdi.

Saygun, “Eylem ve sonrasında polisle yaşadıklarımız, biz kadınların alanlarda bulunmasını hazmedemeyen eril zihniyetin uzantılarıdır ve devletin polis eliyle kadınlara uyguladığı baskıdır, şiddettir. Bu baskıcı, eril, kadını aşağılayan zihniyet kimden gelirse gelsin asla kabul etmeyeceğiz” dedi.

“Kadınlara gelen tehdit polistense kime şikayet edeceğiz?”

Saygun açıklamasına şöyle devame etti;

“Cumartesi günü eylemimiz boyunca yakın görüntü çekimleri yapan ve sonrasında biz kadınları arabamıza gidene kadar, kamusal alanda ısrarla yolda takip eden şahsın Siyasi Şube’den sivil polis olduğunu öğrendik.

Bununla ilgili Adli Şube’ye şikayet etmeye gittiğimizde Adli Şube’de şikayetimiz alınmadığı gibi amir olduğunu söyleyen bir polis tarafından şubeden kovulduk. Polisi polise şikayet edemeyeceğimiz, siyasi şubenin işinin bu olduğu bize söylendi. Peki biz kadınlara gelen tehdit polistense kime şikayet edeceğiz?

Polisin kadınlara yaptığı, kamusal alanda görüntülerinin izinsiz alınması, sonrasında tedirgin etmek ve psikolojik baskı uygulamak için yapılan ısrarlı takibi, psikolojik şiddettir. Bu bizleri sokaklardan, meydanlardan haklarımızı savunmaktan vazgeçiremez.

“Her türlü şiddete karşı duracak gücümüz ve dayanışmamız vardır”

Biz kadınların yaşanan olaydan tedirginliğimizi anlatmak ve şikayetçi olmak için yapmak istediğimiz şikayete bile polisin tahammül edememesi ve bizi aşağılayıp, polis merkezi içinde oda oda gezdirip, şikayetimizi almayı reddedip, dışarı göndermesini protesto ediyoruz.

Yine geleceğiz, yine hakkımızı arayacağız.
Sokakları da meydanları da terk etmeyecek, baskılarınıza karşı susmayacak ve haklarımızı her yerde savunacağız”

 











Başa dön tuşu