KıbrısManşet

LTB Şiddete Karşı Yan Yana Projesi, İzmir Yıldızları’nda ödüllendirildi

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) Avrupa Birliği (AB) finansmanıyla gerçekleştirdiği “Şiddete Karşı Yan Yana Projesi”, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “İzmir Yıldızı Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İyi Uygulama Ödülleri” yarışmasında ödül kazandı

LTB Şiddete Karşı Yan Yana Projesi, İzmir Yıldızları’nda ödüllendirildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen İzmir Yıldızı ödülleri için 46 proje yarıştı. Ödül töreninde 6 kategoride ödüller sahiplerine verildi ve Uluslararası Belediyeler kategorisinde Lefkoşa Türk Belediyesi “Şiddete Karşı Yan Yana Projesi” ödülünü kazandı.

Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesine İlişkin BM Ortak Programı” çerçevesinde Kadın Dostu Kent ilan edilen İzmir’de kadınların sosyal, politik ve ekonomik hayata katılımını desteklemek için yürütülen çok yönlü çalışmalar kapsamda toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki başarılı uygulamaları değerlendirmek ve desteklemek amacıyla bu yıl ilki düzenlenen “İzmir Yıldız Ödülleri” töreni İzmir’de gerçekleşti.

Harmancı’nın mesajı yayımlandı

Kadınlar için istihdam yaratmak, temsil eşitliği, ekonomik ve sosyal katılımın güçlendirilmesi ve kadına yönelik şiddete karşı tedbirler olarak belirlenen kriterler çerçevesindeki yarışmaya hem Türkiye hem de farklı ülkelerden de katılımlar oldu.

Yarışmanın ödül töreni Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne de denk gelen 8 Mart’ta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşirken, ödüle yönelik LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın mesajı yayınlandı. LTB’nin ödülünü KKTC İzmir Konsolosluğu’ndan Muavin Konsolos Almila Tunç aldı.

Soyer, LTB’yi tebrik etti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer törende yaptığı konuşmada yerel yönetimler olarak kadın sorunlarına çözüm bulmanın ve yaratıcı projeler geliştirmenin en önemli önceliklerinden biri olduğuna inanç belirterek yarışmayı kazanan LTB’yi de tebrik etti.

İzmir Yıldız Ödülleri’nin yerel yönetimleri toplumsal cinsiyet eşitliği alanında teşvik edeceğine ve yeni projelerin önünü açacağına inandıklarını belirten Soyer, tüm katılan şehirlere ve yerel yöneticilerine sevgilerini selamlarını iletti.

Harmancı: Lefkoşa ve İzmir’in sosyal mahrumiyetle mücadele vizyon ve uygulamaları benzeşiyor

LTB Başkanı Mehmet Harmancı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Lefkoşa’dan İzmir’e sevgi ve selamlarını ileterek başladığı konuşmasına “Lefkoşa ve İzmir’in benzeşen pek çok hizmeti var. Çocuklar, kadınlar, özel gereksinimli bireyler ve sosyal mahrumiyetle mücadele konularında vizyon ve uygulamaları benzeşiyor. Ülkemizde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın uhdesinde olan birçok konuda yetersizlikler sebebiyle belediye olarak sorumluluk aldık ve adım attık. 2016’da ülkede ilk ve halen tek olan Kadın Sığınma Evi’ni hizmete koyduk” diye devam etti.

“Hem Yeni Bir Kadın Sığınma Evi hem de Aile İçi Şiddetle Mücadele eşgüdüm mekanizması kuruldu”

Harmancı konuşmasını “2017’de ise Sığınma Evi’nin de içinde yer aldığı ve tüm paydaşları da içine alan bütünlüklü Şiddete Karşı Yan Yana Projesi’ni hazırladık ve projeyi AB finansmanı ile hayata geçirdik. Bu proje sayesinde Polis ile Çalışma, Sağlık ve Eğitim Bakanlıkları ve belediyenin arasında önemli bir eşgüdüm mekanizması kuruldu. Bugüne kadar ülkede olmayan bu mekanizma işler hale gelmesi bu projenin ürünüdür. Bu projenin en önemli kazançlarından biri de bizim ülkede tek olan sığınma evi hizmetlerimizi daha üst bir noktaya taşımamıza vesile olan yeni ve çağdaş bir Kadın Sığınma Evi inşa etmiş olmamızdır” diyerek sürdürdü.

“Dayanışarak var olacağız”
Başkan Harmancı konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu proje ile İzmir Yıldız Ödülleri’ni kazanmamız beni ve ekibimi gururlandırmıştır. Değerlendirme jürisine, İzmirlilere, STÖ’lere ve sizlere çok teşekkür ederim. Dayanışarak var olacağız. O yüzden alanda olmaya, çocuk, kadın, dezavantajlı tüm bireyleri de kapsayan çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz”.











Başa dön tuşu