KıbrısManşet

Gazeteciler Birliği eğitimler düzenliyor

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB), medyada yaşanan sıkıntılar ve iletişim teknolojilerinin sunduğu gazetecilik pratiklerindeki yeniliklerle ilgili eğitim çalışmaları düzenliyor

Gazeteciler Birliği eğitimler düzenliyor

Haber dilindeki yaygın hatalar, medyada dönüşüm ve Metaverse’te gazetecilik, mülteci hakları ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği bağlamında habercilikte insan hakları, mahkeme ve polis haberciliği ile haber doğrulamada teyit süreciyle ilgili düzenlenecek eğitimler 16 Mart tarihinde başlayacak.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Konferans salonunda 16 Mart’tan itibaren her çarşamba yer alacak eğitim çalışmaları saat 18.00’de yapılacak.

Gazetecilere yönelik düzenlenecek olan eğitimler “Mümkün” Projesi kapsamında Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Mümkün: Daha Güçlü, Özgür, Etik Gazetecilik Projesi Avrupa Birliği tarafından Kıbrıslı Sivil Toplum İş Başında VI Hibe Programı kapsamında finanse edilmekte ve Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği tarafından yürütülmektedir.

İlk eğitim haber dilindeki hatalar

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği tarafından yapılan açıklamada ilk eğitimin 16 Mart Çarşamba günü haber dilindeki hatalar üzerine olacağı açıklandı.

Saat 18.00’de başlayacak eğitim çalışmasında pratikte gözlemlenen hatalar üzerine tecrübeli gazeteci Ali Baturay’ın bir sunumu olacak.











Başa dön tuşu