KıbrısManşet

Toplu taşımacılar Meclis önünden ‘şimdilik’ ayrıldı

Ulaşım sektörü ile ilgili sorunlarını, Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu ve Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu‘na anlatabilen toplu taşıma sektörü temsilcileri, taleplerinin değerlendirilmesi şartıyle Meclis önünden ayrıldı, aksi bir durumda yarın aileleriyle birlikte eyleme devam edeceklerini belirtti

Başbakan ve Ulaştırma Bakanı ile görüşemediler

Kıbrıs Türk Çağdaş Kamu Araçları İşletmecileri Derneği (Kar-İş) ve Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği (KTTTB), akaryakıta gelen zamlar nedeniyle ülke genelinde toplu taşımacılığı süresiz durdurarak, bugün Meclis önünde eyleme gitti.

Otobüsleri Meclis önüne getiren, basın açıklaması yapan ve bir bidon mazotu Meclis önüne bırakan eylemciler, kornalarla siyasilere mesaj verdi.

“Çözüm olmazsa yarın ailelerimizle birlikte eyleme devam edeceğiz”

Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı‘nın Meclis önüne çıkarak “Başbakanı bekliyoruz” demesinden sonra Turizm Bakanı Ataoğlu ve Eğitim Bakanı Çavuşoğlu’nun kapı önünde görüştüğü eylemcilere, sıkıntılarının ve taleplerinin görüşüleceği sözü verildi.

Eylemciler, sıkıntılarına yarına kadar çözüm bulunmaması halinde, toplu taşımayı devreye sokmayacaklarını ve bu kez aileleriyle gelerek eyleme devam edeceklerini bildirdi ve Meclis önünden ayrıldı.











Başa dön tuşu