KıbrısManşet

Akansoy, konuşması Tatar tarafından bölünen konuk Dr. Ökten’den özür diledi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Asım Akansoy, Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar‘ın konuşmasında müdahale ettiği, ülkemizde konuk olarak bulunan Türkiye Tabipler Birliği temsilcisi Dr. Ali İhsan Ökten‘ten Meclis kürsüsünden Tatar adına özür diledi

Akansoy: Tatar’ın müdahalesi utanç verici

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu‘nda konuşan Akansoy, sabah saatlerinde bu sabah Hidden Garden‘da yapılan 14 Mart Tıp Bayramı töreninde konuşmasını yaparken Tatar’ın müdahalesine maruz kalan Dr. Ökten’ten özür dileyerek, Tatar’ın müdahalesinin utanç verici olduğunu belirtti.

Akansoy, “Kıbrıs Türk halkı demokratik ve toleransı yüksek bir halktır. Farklı görüşlere her zaman tahammül gösterir ancak görüyoruz ki bazı kesimlerin tahammülü azaldı” dedi.

Neler olmuştu?

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği‘nin (KTTB) davetlisi olarak Tıp Bayramı törenine katılan Dr. Ali İhsan Ökten, konuşması sırasında Tatar’ın müdahalesine maruz kalmıştı

Türkiye sağlık sistemindeki aksaklıklar ve AKP hükümetinin tutumunu eleştiren Ökten’in söylemlerinden rahatsız olan Tatar Ökten’in konuşmasına önce el kol işaretleriyle tepki göstermiş ardından “Burası KKTC’dir, sizin ülkenin sorunlarını dinlemeye gelmedik” diyerek çıkışmıştı.

Tatar salonda bulunanlar tarafından alkışlarla protesto edilmişti.











Başa dön tuşu