KıbrısManşet

Bengihan: Bu ülkenin yurttaşından fazla öğrenci diye gelen suçlu var içerde

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, cezaevinde tutuklu ve mahkum olarak bulunanların toplam sayısının 578 olduğunu ancak bunların sadece 175’inin KKTC vatandaşı olduğunu açıkladı

Bengihan: 578 mahkûm ve tutuklunun 132’si TC’li, 191’i ise 3. dünya ülkesi vatandaşı

Bengihan cezaevindeki tutuklu ve hükümlü sayıları hakkında da bilgi vererek, ülkeye giriş çıkışlarda yaşanan güvenlik zafiyetini de bir kez daha gözler önüne serdi.

Hükümet etmenin hükmetmek olduğunu ancak ülkemizde hükümet edenlerin bunu yapamadığını belirten Bengihan, ülkenin ‘sorma gir hanı’na nasıl çevrildiğini şu verilerle ortaya koydu;

“Mevcut cezaevi 1982 yılında 175 kişiye göre yapıldı, şu an içerde 578 mahkûm ve tutuklu var; 175’i KKTC yurttaşı, 132’si TC’li, 80’ni TC-KKTC, 191’i ise 3. dünya ülkesi vatandaşı. Ama bu 191’in 113’ü de güya öğrenci.
Bizim üniversite patronları öğrenci diye belge veriyor ya, polislerin öğrencilerine dokunmaları durumunda da polis müdürlerini arayıp şikâyet ediyorlar. Öğrenci kimlikli suç ve suçlu çetelerinin polis tarafından sorgulanmasından rahatsız oluyormuş bu patronlar.

“Memlekete gelerek, uyuşturucu, fuhuş kara para aklama olaylarına karışanlar öğrenci kılığında ülkede cirit atıyor”

Bu ülkenin yurttaşından fazla öğrenci diye gelen suçlu var içerde. Sonuçları değil, nedenlerini araştırmamız lazım.

Bu durum, bu ülkede otorite yoktur demektir. Bu ülkenin, çocuklarımızın bulunduğu sokakları güvenli değildir. Memlekete gelerek, uyuşturucu, fuhuş kara para aklama olaylarına karışanlar öğrenci kılığında ülkede cirit atıyor.
Bunlar daha iyi günlerimiz, lütfen bu söylediklerimizi dikkate alın”











Başa dön tuşu