KıbrısManşetSağlık

CTP Gençlik Örgütü: Otoriter zihniyetler tarafından yönetiliyor olmak, ortak sorunumuzdur

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gençlik Örgütü, Cumhurbaşkanlığı‘nda makamında bulunan Ersin Tatar‘ın Türk Tabipler Birliği’ni temsilen ülkemize misafir olarak gelip, Tıp Bayramı‘nda konuşma yaparken sözünü kestiği Doç. Dr. Ali İhsan Ökten‘e destek belirtti

“Ali ihsan hocamız haklıdır, sorunlarımız aynıdır”

Yazılı açıklama yapan CTP Gençlik Örgütü, pandemi süresince her türlü bedeli ödeyen, yeri geldiğinde insan hayatı uğruna kendi canını feda eden sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nın dün kutlanıldığını, külliyelere, son model makam araçlarına, her hafta Türkiye’de gezmelere giden Tatar’ın amaçsız harcamalarına kaynak varken, mesaileri ödenmeyen ve insan dışı şartlarda hizmet vermeye zorlanan kahramanlara ise ödenek olmadığına dikkat çekti.

Açıklamada şunlar kaydedildi;

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’nin davetlisi olarak Türk Tabipler Birliği’ni temsilen adamıza gelen Doç. Dr. Ali İhsan Ökten’e Sayın Ersin Tatar tarafından yapılan müdahale, en hafif tabiriyle saygısızlıktır.

İfade özgürlüğüne müdahale niteliğinde olan ve oradaki tüm hekimler tarafından tepki konulan davranış, Ali İhsan hocamızın ne kadar da haklı olduğunu da ortaya koymuştur.

Hocamızın dediği gibi; “sorunlarımız aynıdır”

Çağın gerisinde kalmış, demokrasiyi, insan haklarını içselleştirememiş, otoriter zihniyetler tarafından yönetiliyor olmak, ortak sorunumuzdur. Hem Ali İhsan Hocamızın hem de bu zihniyete rağmen canla başla çalışan tüm sağlık çalışanlarının bayramını tekrardan en içten duygularımızla kutlarız.

Asıl bayramı “o günler” geldiğinde hep birlikte kutlayacağız. Dayanışmayla”











Başa dön tuşu