KıbrısManşet

Erdoğan’ın gözüne girmek için ‘demokrasiden’ bile vazgeçiyorlar!

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın gözüne girmek için sıraya giren siyasilerden Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Kıbrıs‘ın ortak sahibi olan Kıbrıslırumlarla ortak eylem yapmayı TC aleyhine faaliyet gibi göstererek, TC hakkında eleştiri yapanların ‘demokratik‘ bir tavırla karşılanmalarının mümkün olmadığını söyledi

Önce dilimizi koparacaktı şimdi de Erdoğancılık oynuyor!

Genç TV‘de Mustafa Alkan’ın sorularını yanıtlayan Arıklı, Türkiye’ye alınmayan Kıbrıslıtürklerin, Erdoğan ve AKP eleştirilerini Türkiye aleyhine konuşmalar olarak gösterip, ülkeye alınmamalarına sebep gösterdi.

Arıklı, “Güneyde hem fikir olduğu kişilerle birlikte ortak eylem ve miting yapıp, Türkiye Cumhuriyeti aleyhinde konuşanlar bilecek ki; demokratik bir tavırla karşılaşmaları mümkün değil” dedi.

“Gerekçeyi Türkiye açıklar ya da açıklamaz”

Türkiye’nin ülkeye girişi yasaklayarak, “Beni istemiyorsan, beni ve ordumu işgalci olarak nitelendiriyorsan, Rumlarla birlikte ortak eylem ve aleyhimde miting yapıyorsan, bende seni en azından ülkeme almama hakkına sahibim” dediğini söyledi.

Arıklı, “Gerekçeyi Türkiye açıklar ya da açıklamaz. Bu devletlerin kendi egemenlik meselesidir. İstediği kişiyi alıp ya da almama hakkına sahiptirler. İngiltere’yi bu kadar eleştiren bir kişi oraya elini kolunu sallayarak girebilir mi?” dedi.

Arıklı Kıbrıs Türk halkı için neler demişti?

 











Başa dön tuşu