KıbrısSürmanşet

Baysaloğlu: 21 Mart Dünya Ormancılık Günü Kutlu olsun

Kamu Görevlileri Sendikası (Kamusen) Sosyal İşler Sekreteri Kemal Baysaloğlu, gelecek nesillere bırakılacak en önemli miras olan ormanları korumak zorunda olduklarını ancak ülkeyi yönetenlerin ormanlara hak ettikleri değeri vermediğini üzülerek gördüklerini kaydetti

Baysaloğlu: 21 Mart Dünya Ormancılık Günü Kutlu olsun

Yazılı açıklama yapan Baysaloğlu, ‘21 Mart Dünya Ormancılık Günü‘nü kutlayarak, ormanların bir ülkenin en önemli serveti olduğunu, ülkemiz açısından fakir olan ormanları korumanın ve yeni orman alanları oluşturmanın herkesin görevi olduğunu belirtti.

Kamusen Sosyal İşler Sekreteri Kemal Baysaloğlu

Baysaloğlu, “Unutmamalıyız ki; dağı,taşı, toprağı, ağacı, ormanıyla bu ülke hepimizindir. Kamusen olarak bu konuda çok hassasız. Sendika olarak geçmişte birçok kez ağaçlandırma çalışmalarında bulunup katkı koyduk, koymaya da devam etmekteyiz. Ülkemiz, orman alanlarından Yeşil Kuşak Orman Sahasında Kamusen’in adını taşıyan küçük bir koruluk oluşturmak için maddi-manevi mücadelemiz devam etmektedir” dedi.

“Hala daha bir helikopter veya 1 uçak Orman Dairesi envanterine kazandırılmamıştır”

Kamusen’in orman sevgisi ve çevre bilinciyle hareket ederek, gelecek nesillere bırakılacak en önemli mirası korumak zorunda olduklarının farkında olduğunu belirten Baysaloğlu ancak ülkeyi yönetenlerin ormanlara hak ettikleri değeri vermediğini üzülerek gördüklerini kaydetti.

Baysaloğlu şunları kaydetti;

Orman Dairesi envanterinde yaptığımız tespitlere ilk müdahale araçları, yangın itfaiye arazöz araçları, dozerler, greyderler yeterli olmasına rağmen hala daha bir helikopter veya 1 uçak Orman Dairesi envanterine kazandırılmamıştır. Anavatan Türkiye her konuda olduğu gibi bu konuda da yardımcı olmaktadır. Fakat oradan bir uçak gelene kadar yangınlarda zaman kaybı yaşanmaktadır. Bir diğer hayati sorun da yıllar geçmesine rağmen gelmiş geçmiş tüm hükümetler personel eksikliğini özellikle de Orman Memuru eksikliğinin giderilmesidir.
Sendika olarak yıllardır yazılı ve sözlü talep ettiğimiz emekliye ayrılan personellerin yerine bir an önce açılıp yerlerinin doldurulmasıdır”











Başa dön tuşu