KıbrısManşet

Müşavir ordusu nasıl yaratılır: Evde oturarak 40 bin TL’ye varan maaş+ek iş

UBP-DP-YDP Hükümeti, müşavir olup evde oturarak on binlerce lira maaş alanlar dururken, Merkezi Cezaevi‘ne yeni müdür atayarak halkın sırtına bir yük daha bindirdi, geride kalan müşavirlerden, devletten ödendikleri halde özel iş yaptığı iddia edilenler de var

Yeni müdür hakkında iddialar vardı

Turizm, eğitim, sağlık yatırımları, sosyal yardımlar, belediye katkı payları, asgari ücret gibi başlıca görevleri söz konusu olduğunda “kaynak yok” diyen yöneticiler, siyasi atamalarla yarattıkları müşavir ordusuyla, halkın sırtından on binlerce lira maaş vermeye devam ediyor.

Cezaevinde kadın mahkumlara kötü davrandığı ve yeni gelen gardiyanlara “mahkum dövme/sindirme” politikalarını anlattığı iddialarıyla haberlere konu olan ancak hakkında başlatılan hiçbir soruşturma tamamlanmayan Fatih Erdoğan, geçtiğimiz günlerde üçlü kararname ile yeni Cezaevi Müdürü olarak atandı.

Cezaevi yeni Müdürü Fatih Erdoğan

Tek kurumda yıl yıl yaratılan müşavir ordusu:

Hüseyin Kasapoğlu: 11 yıldır müşavir, 40 bin TL’ye varan maaş alıyor, özelde de çalıştığı iddiaları var

Hüseyin Kasapoğlu

Cezaevindeki durum, sadece tek bir kurumda hükümet değişikleri sonrası yapılan siyasi atamalarla yaratılan müşavir ordusuna en iyi örneği teşkil ediyor.

Buna göre; CTP’nin 2006 yılında Cezaevi Müdürü olarak atadığı ve 2011 yılında UBP’nin hükümete gelip görevden aldığı eski müdürlerden Hüseyin Kasapoglu, tam 11 yıldır müşavir.

Evinde oturarak 11 yıldır halkın vergileriyle 40 bin TL’ye yakın maaş verilen Kasapoğlu’nun bununla da kalmayıp, yasak olmasına rağmen özelde de Yakın Doğu Üniversitesi‘ne ait bir ambarda çalıştığı ileri sürülüyor.

Salahi Hoca: 3 yıl müşavir olarak kaldı

Salahi Hoca

2011 yılında, Kasapoğlu’nun görevden alınmasıyla yerine atanan müdür Salahi Hoca ise sadece 2014 yılına kadar görevde kalabildi. O yıl CTP’nin gelişiyle görevden alınan Hoca da müşavir oldu. Hoca 2017 yılında emekliye ayrıldı.

Metin Bilmem: 2018 yılına kadar 2 yıl müşavir olarak kaldı

Metin Bilmem

CTP’nin Hoca yerine atadığı yeni müdür Metin Bilmem de, 2016 yılında UBP tarafından görevden alınarak yerine Derviş Çebiç‘in atamasıyla müşavir oldu.

Derviş Çebiç

Bilmem’in müşavirliği 2 yıl sürdü.

Yaratılan müşavir ordusu 2018 yılında Baybars döneminde bir süreliğine durdu

2018 yılında göreve başlayan 4’lü koalisyon hükümetinin İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Çebiç’i görevden alırken yerine yeni bir isim atamak yerine eski müdür Metin Bilmem’i göreve getirdi.

Ancak görevden alınan Çebiç’in, 1. Derece Kıdemli Amir Yardımcısı olmasına rağmen, o günden bugüne sadece günde 1 saat cezaevine gidip, giriş yaptığına dair imza attığı yani birnevi müşavir olduğu iddiaları da havada uçuşuyor. Bunu kontrol eden ya da yaptırım uygulayan da yok.

Kutlu Bilmem’le devam etti

4’lü hükümet dağıldıktan sonra 2020 yılında kurulan ilk UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti’nin İçişleri Bakanı olan Kutlu Evren de beklenmedik bir hareketle Metin Bilmem ile çalışmaya devam etti, yeni müdür atamadı.

Bilmem Erdoğan’ın atanması itibariyle yeniden müşavir oldu

Bugüne gelindiğinde geride birçok müşavir olmasına rağmen aynı UBP bu kez de Fatih Erdoğan’ı dün yeni müdür olarak atadı.

Halk ise vergileriyle, hiçbir iş yapmadan on binlerce lira maaş alan müşavir ordusunu beslemeye devam ediyor.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu