KıbrısManşet

Baybars: Belediyeler Yasası’ndan da kopuk kaleme alınmış bir durum var

Halkın Partisi (HP) milletvekili Ayşegül Baybars, ‘Belediyelerin Birleştirilmesi Yasa Tasarısı‘nın Belediyeler Yasası‘ndan kopuk olduğunu söyleyerek, kendi dönemlerinde hazırlanan yasaya işaret etti

Baybars: Komisyonun yazılı kriteri bile yok

Meclis Genel Kurulu‘nda ‘Belediyelerin Birleştirilmesi Yasa Tasarısı’ ile ilgili konuşan Baybars, kendisinin İçişleri Bakanlığı döneminde hazırlanan reform yasasını hatırlattı.

Baybars, “Biz geçmiş taslaklara TİS konusunda bir madde koymamıştık. Başkanlara kıyak emeklilik, kamuda danışman gibi yeni müşavirliğe açık ek külfetler yaratmaya dönük maddeler koymamıştık. Belediyelere merkezi hükümetlerden kayyum atanmasını öngörmemiştik. Komisyonun yazılı kriteri bile yok” dedi.

“Belediyeler Yasası’ndan da kopuk kaleme alınmış bir durum var”

İçişleri Bakanı Ünal Üstel’in reformun yapılması gerekliliği konusunda geçmişten bugüne İçişleri Bakanlarını sıraladığı konuşmasına da tepki gösteren Baybars, Üstel’in sorunları bu Bakanların boynuna dolamaya çalıştığını söyledi.

Baybars, “Biz artık 5 bin nüfuslu belediyeler mi istiyoruz? Bundan sonrasına ilişkin konular yasada yok. Bu konular basit olsa komitede düzeltilebilir. Reformun 3 bacaklı olduğunu söylemiştik. Devlet katkısı, bu belediyelere doğru aktarılmazsa yine sıkıntıya düşecekler. Yasa içeriğine baktığımızda da taslağın Belediyeler Yasası’ndan da kopuk olduğunu görüyoruz. Dikkate alınmadan kaleme alınmış bir durum var” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu