KıbrısManşetTeknoloji&Bilim

Arıklı: Dünyada 3G kullanan ülke yok. Afrika ülkeleri bile 4.5, 5G kullanıyor

Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, evlerdeki, iş yerlerindeki ve otellerdeki internetin önümüzdeki hafta itibari ile ‘çok çok hızlı’ hale geleceğini söyleyerek, dünyada 3G kullanımının kalmadığını, Afrika ülkelerinde bile 4,5G kullanıldığını belirtti

Arıklı: Evlerdeki internet önümüzdeki hafta çok çok hızlı hale gelecek

TV2020‘de yayınlanan ‘Eğrisi Doğrusu‘ programında Özlem Çimendal‘ın sorularını yanıtlayan Arıklı, internet hızı konusunda çalışma başlattıklarını, en acil olanın da evlerde kullanılan Wifi internet hızı olduğunu belirtti.

Arıklı, “5 gigahertz hızında olan wifi hızını, internet sağlayıcı şirketlerin de talebi doğrultusunda 60 gigahertze çıkartıyoruz. Evlerdeki internet önümüzdeki hafta itibari ile çok çok hızlı hale gelecek” dedi.

“Dünyada bizden başka 3G kullanan ülke yok. Afrika ülkeleri bile 4.5, 5G kullanıyor”

Bunun bir ara çözüm olduğunu, evden eve fiber kablo döşenmesi projeleri bulunduğunu aktaran Arıklı, bununla ilgili ihale şartnamesinin hazırlandığını ve eş zamanlı olarak 5G’ye geçiş çalışmalarının da yapılacağını söyledi.

Arıklı, “Dünyada bizden başka 3G kullanan ülke yok. Afrika ülkeleri bile 4.5, 5G kullanıyor. Tüm paydaşlarla bir toplantı yaptık ve ‘biz neden hala daha 3G’deyiz’ sorusunun cevabını aradık ama cevabını alamadım. Bir takım bürokratik sorunlar oluşmuş bunu çözmek bizim boynumuzun borcu. Gerekli talimatları verdik. Dünyada modern ülkelerde evden çalışmalar başladı. Bunun için modern bir internet altyapısına ihtiyacımız var” dedi.











Başa dön tuşu