EkonomiKıbrısManşet

RESBİR: Bu karar acilen yeniden gözden geçirilmeli ve geri alınmaslıdır

Restorancılar Birliği, alkollü içeceklerin Fiyat İstikrar Fonu paylarının yüzde 60 oranında artmasına, turizm mevsiminin yaklaşmasına işaret ederek tepki koydu;

RESBİR: Turizm paydaşlarını daha da zora sokacak

RESBİR yaptığı yazılı açıklamada, turizm mevsiminin hemen öncesinde rekor oranda fon artışının, turizm paydaşlarını daha da zora sokacağını vurgulayarak, kararın geri alınmasını istedi.

Maliye Bakanı Sunat Atun’un “Süt, biradan daha ucuz hale gelmişti” açıklamasına değinilen açıklamada RESBİR, Atun’un süt ile bira kıyaslaması yaparak alkollü içeceklere ekstra vergi koyması adımını üzülerek izlediklerini, bunun ekonomik akıldan uzak, zaten zorda olan birçok işletmeyi daha da zora sokacak bir yaklaşım olduğunu belirtti.

“Bu karar acilen yeniden gözden geçirilmeli ve geri alınmaslıdır”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Yerli üretimimiz olan sütün, ithal edilen bir ürün olan biradan daha ucuz olması, yıllardır planlı bir tarım ve hayvancılık politikamızın olmamasının hazin bir sonucudur.

Bir turizm ülkesi olan KKTC’de tüm esnaf ve sektörlerin kan ağlıyor, Kuzey Kıbrıs Restorancılar Birliği olarak talebimiz, bu kararın acilen yeniden gözden geçirilmesi ve geri alınmasıdır”











Başa dön tuşu