EkonomiKıbrısManşet

Bengihan: Dünyada hükümetler tedbirler alırken UBP-DP-YDP Hükümeti zam üstüne zam

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-iş) ve Hür İşçi Federasyonu‘na (Hür-iş) bağlı sendikalar ve birçok örgüt, Başbakan Faiz Sucuoğlu‘nun geçtiğimiz hafta verdikleri ekonomik tedbir ve önerilerle ilgili adım atamması üzerine grev kartını çıkardı

Bengihan: Dünyada hükümetler koruyucu tedbirler alırken UBP-DP-YDP Hükümeti zam üstüne zam

Örgütler adına açıklamayı yapan Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan,  hükümetin yapmış olduğu insafsız ve vicdansız zamlar karşısında halkın alım gücünün her geçen gün gerilemekte ve çok derin bir yoksulluğa doğru sürüklenmekte olduğunu vurguladı.

Bengihan, “Ekonomik kriz dönemlerinde tüm dünyada hükümetler halkın alım gücünü koruyucu tedbirler alırken UBP-DP-YDP Hükümeti’nin zam üstüne zam yaparak zaten zor durumda olan dar ve sabit gelirli kesimleri daha fakirleştirmesi asla kabul edilemez” dedi.

“Dünyada yaşanan ekonomik sıkıntıları gerekçe göstererek sorumluluktan kaçılamaz”

Sendikalar olarak yapılan zamlar ve ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılarla ilgili geçen hafta Başbakan Faiz Sucuoğlu’na talep ve kaynak önerilerini içeren bir mektup vererek yapılan zamlara müdahale etmesini talep ettiklerini hatırlatan Bengihan, ancak talep ve önerilerinin dikkate alınması bir yana zamların artarak devam ettiğini söyledi.

Bengihan, “Hükümet dünyada yaşanan ekonomik sıkıntıları gerekçe göstererek sorumluluktan kurtulmaya çalışmaktadır. Bu zihniyet yaşanan sorunlara çare üretemeyeceği gibi, aksine halkı yokoluşa sürükleyecektir. Bunun adı halk düşmanlığıdır” dedi.

“Grev ve organizasyonlara başlayacağız”

Örgütlerin geçtiğimiz hafta Sucuoğlu ile yaptığı görüşmeden

Bengihan son olarak; Bizler aşağıda belirtilen sendikalar olarak hem yapılan zamları hem de çalışanları, dar ve sabit gelirli kesimleri koruyucu hiçbir önlem almayan hükümeti protesto etmek amacıyla önümüzdeki hafta geniş kitlelerin katılımıyla büyük eylem, grev ve organizasyonlara başlayacağımızı duyurur, ekmeğimize aşımıza göz koyanlara meydanı boş bırakmayacağımızı vurgularız” ifadelerini kullandı.

KTAMS, KAMUSEN, KTÖS, KTOEÖS, HAK-SEN, GÜÇ-SEN, KOOP-SEN, TÜRK-SEN, VERGİ-SEN, DEV-İŞ’E BAĞLI SENDİKALAR, HÜR-İŞ’ E BAĞLI SENDİKALAR











Başa dön tuşu