KıbrısManşet

“Birleşik Federal bir Kıbrıs’a ulaşmak bizim esas hedefimizdir”

Bu Memleket Bizim Platformu (BMBP), Barış İçin İki Toplumlu İnisiyatif, çok sayıda Kıbrıslıtürk ve Kıbrıslırum örgüt, yeni geçiş kapılarının açılması ve Kıbrıs sorununda görüşmelerin yeniden başlaması için iki toplumlu eylem düzenledi

“Birleşik Federal bir Kıbrıs’a ulaşmak bizim esas hedefimizdir”

Eylemde yapılan ortak basın açıklamasında, Kıbrıs’ta yaşayan insanların adanın bölünmesinden kaynaklanan ekonomik, sosyal ve siyasal sorunlardan dolayı ıstırap çektikleri ve gelecek kaygısı yaşadıkları belirtildi.

Özellikle Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan Kıbrıslıtürklerin, dünyadan tecrit edildikleri ve siyasal iradelerine müdahale edilmesine rağmen var olma ve barış mücadelesi verdikleri vurgulanan açıklamada, “Birleşik Federal bir Kıbrıs’a ulaşmak bizim esas hedefimizdir” denildi.

Açıklama yok.

“Güven yaratıcı önlemlerin samimi ve uygulanabilir olması çok önemlidir”

Açıklamanın tamamı şu şekilde;

“Siyasi eşitlik temelinde, iki toplumlu ve iki bölgeli bir Federasyon çözümüne odaklanacak anlamlı müzakerelerin yeniden başlaması için, azami baskı ortaya koymamız gerekmektedir. Bu hedefe ulaşmak için, önerilecek olan güven yaratıcı önlemlerin samimi ve uygulanabilir olması çok önemlidir

Güven artırıcı önlemlerin ortaya konması ve uygulanması, emekten ve barıştan yana olan tüm ilerici örgütlerin, “iki devletli çözüm” hayaline kapılmış olanlar karşısında elini güçlendirecektir.

Açıklama yok.

“Yeni geçiş kapılarının açılması için mücadeleyi yükseltmeye kararlıyız”

Pandeminin etkisi ve her iki toplumda da uygulanan kemer sıkma politikaları nedeniyle günden güne daha da kötüye giden ekonomik koşullar altında ezilen insanlarımızın, biraz olsun nefes alabilmesi adına, yeni geçiş kapılarının açılması için mücadeleyi yükseltmeye kararlıyız.

Lefkoşa’nın iki belediye başkanı, Mağusa Kapısı ve Baf Kapısı’nda yeni geçiş noktalarının açılması için 2015 yılından beri uzlaşmış olup, bu konunun siyasi pazarlıklarla uzatılmasına daha fazla tahammülümüz kalmamıştır. Siyasi müzakereler yoluyla bu konuda bir an önce gelişme kaydedilmesi elzemdir. Benzer şekilde, Kiracıköy-Akıncılar bölgesindeki, Erenköy’deki ve diğer yerlerdeki geçiş noktalarının açılması için de çalışmaların acilen tamamlanması gerekmektedir.

Açıklama yok.

“İki toplumun ortak geleceğinin yolu bu sokaklardan geçiyor”

Yeni geçiş noktalarının açılması aynı zamanda, iki toplumun temasının artması ve ortak vatan için mücadelenin daha etkili bir biçimde sürdürülmesi anlamına gelmektedir.

Bu bağlamda, hâlihazırda açık olan kapılardaki geçişlerin daha sağlıklı hale gelmesi ve yeni kapıların açılabilmesi adına ihtiyaç duyulan personel eksikliğinin giderilmesi için de mücadele edeceğiz.

Açıklama yok.

Bu nedenle, bugün, dünyanın bölünmüş son başkentinin her iki yarısından sesimize ses katan tüm dostları selamlıyor ve yeni geçiş noktalarının açılması, yurdumuzun birleşmesi, toplumlarımızın yakınlaşması adına herkesi yukarıda belirttiğimiz iki konuda mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.

Lefkoşa’nın ve adamızdaki diğer bölgelerin yeniden birleşmesinin, iki toplumun ortak geleceğinin yolu bu sokaklardan geçiyor.

Yaşasın ortak vatan mücadelemiz!
Yaşasın Birleşik, Federal Kıbrıs!











Başa dön tuşu