KıbrısManşet

İşte müdahalenin itirafları! Erdoğan: Biz Türkiye ne derse onu yaparız

Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan’ın skandal itirafları, Kıbrıslıtürklerin iradesinin Ankara’nın verdiği vaadlerle bölge yöneticileri tarafından nasıl satıldığını ortaya koydu. Açık şekilde suç işlediğini ve karşılığında da çıkar ilişkisi kurduğunu söyleyen Erdoğan’ın sözleri karşısında yetkili makamlar harekete geçecek mi?

İşte müdahalenin itirafları!

Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta Ada TV’de katıldığı bir programda sarf ettiği sözler gündeme bomba gibi düştü.

Belediyelerin Birleştirilmesi Yasa Tasarısı ile ilgili görüşlerini paylaşarak başlayan Erdoğan, TC’nin önce belediyelerle başladığını, arkasından Gümrük, arkasından da Telekomünikasyon ve Elektrik Kurumu‘nun özelleştirileceğini söyledi.

Erdoğan, “Bunlar gözünü karartmış gidiyor. Bu mantık tutmaz. Şu an Bakan pozisyonunda olan milletvekilleri ‘Bu benim son dönemimdir, bu dönemde de Kıbrıs’a vurabileceğim kadar vurayım, Türkiye’nin istediği zeminleri hazırlayayım ve çekileyim siyasetten’ diyor. Ama bunun yanında genç siyasetçiler de gelecek” dedi.

“Önce Talat lehine sonra da Tatar lehine çalıştırdılar bizi”

Bir yandan Ankara rejiminin buradaki iş birlikçi siyasetçilerle birlikte kurumlarımızı özelleştirmeye çalıştığını  ve Kıbrıs’a “vurmak” istediğini söyleyen ve bunu eleştiren Erdoğan, diğer yandan da duruşlarının net olduğunu ve bunun da “Türkiye’nin adada mutlak hakimiyeti ve KKTC’nin varlığı” olduğunu söyledi.

Bu andan itibaren de seçimlere nasıl müdahale edildiğini anlatan Erdoğan, “Burada sıkıntı yok ama ben 2014 yılında Belediye Başkanı olduğumda, Mehmet Ali Talat’ın Cumhurbaşkanı adayı olduğu dönemde, Türkiye bizim bölgemize Belediye Başkanları ve vekillerini gönderdi ve Talat’ın lehine çalıştırdı bizi. Yani o zaman da müdahale vardı, bu dönemde de Ersin Tatar’ın lehine çalıştırdılar bizi” şeklindeki skandal itiraflarını sıraladı.

“Seçimlerde sizin istediğiniz adayı kazandırırız”

Erdoğan müdahalenin nasıl olduğunu, Türkiye’nin istediği aday doğrultusunda çalışmalar yaparken kendilerine nasıl vaadlerde bulunulduğunu da şöyle anlattı,

“Geldiler, vaadlerde ve isteklerde bulundular. Zaten bizim duruşumuz Türkiye’nin lehinedir. Türkiye federasyonu savunuyorsa biz de savunuruz. Ancak bu savunmayı yaparken sizin bize verdiginiz vaadleri bu topluma bölge lideri olarak sizin ağzınızdan söylüyoruz. Seçimlerde sizin istediğiniz adayı kazandırırız ancak sözlerinizi yapamazsanız sıkıntı olacak” dedi.

“Akıncı’ya bugün seçim kazandırmayız ama Akıncı’cı nesile söz dinletemeyeceğiz”

2020 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mustafa Akıncı lehine çalıştıklarını da anlatan Erdoğan, “O dönemde Akıncı’ya karşı Tatar desteklendi. Akıncı’ya bugün seçim kazandırmayız, Tatar’a kazandırırız ama sözlerinizi yapmazsanız sonradan gelen Akıncı’cı nesile söz dinletemeyeceğiz” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu