KıbrısManşet

İnsan Hakları haberciliği tartışılacak

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, eğitim çalışmaları çerçevesinde mülteci haberleri ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğiyle ilgili haberlerin ele alınışını tartışacak

İnsan Hakları haberciliği tartışılacak

Mülteci hakları ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği bağlamında habercilikte insan haklarının tartışılacağı etkinliğe Mülteci Hakları Derneği’nden Gizem Çelebiaziz ve Kuir Kıbrıs Derneği aktivisti Ziba Sertbay konuşmacı olarak katılacak.

İnsan hakları bağlamında gazetecilik Çarşamba akşamı saat 18.00’de Gazeteciler Birliği’nde düzenlenecek etkinlikte tartışılacak.

Mahkeme ve polis haberciliği ile ilgili eğitimler de düzenlenecek

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, düzenlemiş olduğu haber dilindeki yaygın hatalar, medyada dönüşüm ve Metaverse’te gazetecilik başlıklı etkinliklerinin ardından bu hafta yapılacak olan mülteci hakları ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği bağlamında habercilikte insan hakları etkinliğinin ardından gelecek hafta da, mahkeme ve polis haberciliği ile ilgili eğitimler düzenleyecek.

Gazetecilere yönelik düzenlenecek olan eğitimler “Mümkün” Projesi kapsamında Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Mümkün: Daha Güçlü, Özgür, Etik Gazetecilik Projesi Avrupa Birliği tarafından Kıbrıslı Sivil Toplum İş Başında VI Hibe Programı kapsamında finanse edilmekte ve Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği tarafından yürütülmektedir.











Başa dön tuşu