KıbrısManşet

İki Toplumlu Kültür Teknik Komitesi’nin Kıbrıslı Türk üyeleri istifa etti

KKTC 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis’in girişimleri ve kararıyla 2015 yılında oluşturulan İki Toplumlu Kültür Teknik Komitesi’nin Kıbrıslı Türk üyeleri istifa etti

ozgur_gazete_kibris_İki_Toplumlu_Kultur_Teknik_Komitesi_nin_Kibrisli_Turk_uyeleri_istifa_etti1

Komiteden yapılan açıklamaya göre, 5 yıl boyunca görev yapan üyeler, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortaya çıkan sonucun, komitenin belirlediği ilkeleri ile bağdaşmaması sebebiyle, istifalarını KKTC Cumhurbaşkanlığı’na sundu

Komitenin üyelerinin açıklaması şu şekilde:

2015 Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası, iki lider Sayın Mustafa Akıncı ve Sayın Nicos Anastasiadis’in aldığı ortak karar çerçevesinde, iki toplumlu Kültür Teknik Komitesi oluşturuldu.

Oluşan iki toplumlu Kültür Teknik Komitesi’nin Kıbrıslı Türk kanadı olarak beş yıl boyunca ortak komitede oy birliği ile belirlenen ilkeler çerçevesinde, gönüllü olarak görev yaptık.

Bu komitenin amacı; ada coğrafyasında yaşayan farklı kültürleri ötekileştirmeden bir arada barış içinde yaşatmayı; farklılıkları bir araya getirerek hoşgörü ve empati oluşturmayı; zenginliğimiz olan çok kültürlülüğü tanımayı, anlamayı ve saygıyı yaşam biçimi haline getirmeyi; Kıbrıslıları sanatın evrensel dilinde buluşturarak ortak değerler yaratmayı ve bu doğrultuda kültür ve sanat alanında Kıbrıslıların günlük yaşantılarını iyileştirmeyi,  kolaylaştırmayı ve oluşturulacak Federal Birleşik Kıbrıs’ın temeli olacak olan federal kültürün yaratılması doğrultusunda çalışmalar yapmaktı.

Bu amaç doğrultusunda, iki toplumun federal çözüm temelinde yakınlaşması ve barış kültürünün oluşması için sanatsal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirdik.

Ancak 18 Ekim 2020, KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimi ardından ortaya çıkan sonucun, komitemizin iki kanadınca (Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum) oybirliği ile karara bağladığı ilkeler ile bağdaşmadığını düşünmekteyiz.

Oluşan yeni durumu dikkate alarak, göreve gelen Cumhurbaşkanı’na, birlikte çalışacağı komite üyelerini seçme olanağı vermek amacıyla da, aşağıda imzaları olan iki toplumlu Kültür Teknik Komitesi eş başkanı ve üyeleri olarak istifamızı saygılarımızla sunarız”

Kani Kanol (Eş-başkan)
Ruzen Atakan
Mehmet Kansu
Yaşar Ersoy
Emin Çizenel











Başa dön tuşu