EkonomiKıbrısManşet

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde Anastasiadis ile bir araya geldi

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde’ın, Kıbrıs Merkez Bankası’nın düzenlediği konferansa katıldı ve Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis ile bir araya geldi

Lagarde: Belirsizliği yönetmek mümkün

Fileleftheros gazetesi “Lagarde: Zor Bir Safhaya Giriyoruz” başlıklı haberinde Lagarde’ın, Kıbrıs Merkez Bankası tarafından düzenlenen konferansta yaptığı konuşmaya yer verdi.

Habere göre Lagarde, savaşın ekonomik sonuçlarını azaltmalarının ve karşı karşıya kaldıkları yüksek düzeydeki belirsizliği yönetmelerinin mümkün olduğu mesajını verdi.

“Savaş devam ettiği sürece daha elverişsiz senaryolarla sonuçlanak”

Avrupa’nın zor bir safhaya girmekte olduğunu, kısa vadeli yüksek enflasyon ve yavaş büyümeyle karşı karşıya kalacaklarını ifade eden Lagarde, sonuçların ne olacağı ve ne kadar devam edeceği konusunda önemli bir belirsizliğin de bulunduğuna dikkat çekti.

Lagarde, savaş devam ettiği sürece bunun bedelinin de o kadar büyük olacağını ve daha elverişsiz senaryolarla sonuçlanacağını belirtti.

“Kıbrıs ekonomisi de savaştan kötü etkilenecek”

Kıbrıs ekonomisinin de savaştan kötü etkileneceğini ve yüksek enerji maliyetleri nedeniyle enflasyon baskılarıyla karşı karşıya kalacağını belirten Lagarde, turizm sektörünün de Rus ve Ukraynalı turist sayısının azalmasından etkileneceğini ifade etti.

Lagarde, bir dizi hizmetin savaş nedeniyle etkileneceği Kıbrıs’nın, Rusya’ya yönelik ve Rusya’dan olan doğrudan yabancı yatırımların kavşağı olarak, danışmanlık, hukuk ve muhasebe gibi mesleki sektörlerinin de olumsuz etkilenmesinin beklendiğini söyledi.

Lagarde, olumlu gelişmelere de işaret ederek, Kıbrıs’ın 2004’te girdiği Avrupa Birliği’nde 2008’de Euro’ya geçtiğini ve 2013’teki bankalar krizinden çıkarak 2015’ten pandeminin başlamasına kadar her yıl ekonomisinin yüzde 6 büyüdüğün ü belirtti.

Lagarde Anastasiadis görüşmesi

Fileleftheros gazetesi aynı haberinin içerisinde Anastasiadis ile Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde arasındaki görüşmeye de yer verdi.

Habere göre Anastasiadis, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, ekonominin düşüşünü ve sonrasında da yükselişini en iyi şekilde gözlemleyen Lagarde’ın Kıbrıs’ın bir dostu olduğunu ifade etti.

Lagarde, görüşme sırasında Avrupa içerisindeki ülkelerin sahip olacağı ekonomik sonuçları ele aldıklarını belirtirken, bu durumun göğüslenmesi için herkesin elinden geleni yapmakta olduğunu söyledi.

Lagarde, Kıbrıs’ın ayrıca Avrupa’da ve ekonomide büyük bir rol oynadığından da bahsetti.











Başa dön tuşu