KıbrısManşet

Res-Bir: Niyetimiz ekonomik zorlukları, bizi yönetenlere en açık biçimde ifade etmektir

Sendikal Platform‘un düzenlediği “Toplumsal Yok Oluş ve Yoksullaşmaya Hayır” eylemine destekler çığ gibi büyümeye devam ediyor, Restorancılar Birliği (Res-Bir) de yarınki eyleme destek vereceğini açıkladı

Res-Bir: Yönetenlerin halkın nefes almasını zorlaştıracak adımlar atması kabul edilemezdir

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, ülkenin içerisinde bulunduğu zorlu ekonomik şartların her geçen gün daha da ağırlaşması ve yönetenlerin halkı koruyacak tedbirleri almak yerine, halkın nefes almasını zorlaştıracak adımlar atılmasının kabul edilemez olduğu belirtildi.

Birliğin açıklamasının tamamı şu şekilde: 

“Bu tepkimizi ortaya koymak için Facebook’ta kurduğumuz #tepkisizkalma grubumuz kısa zamanda neredeyse 6 bin kişiye ulaşmıştır. 1 Nisan Cuma günü saat 11:00’da Başbakanlık önünde yapılacak eylem çağrımıza birçok kişi ve sivil toplum örgütü de destek beyan etmiştir.

“Niyetimiz ekonomik zorlukları, bizi yönetenlere en açık biçimde ifade etmektir”

Eylem öncesinde irademizin ve niyetimizin farklı amaç güden kişi ve gruplarca çarpıtılmaması için açıkça belirtmek isteriz ki, eylem alanında hiç bir kişi veya kuruma yönelik olarak hakaret içeren, aşağılayıcı bir dil kullanan, provokasyon maksatlı pankartlar bizi temsil etmeyecektir.

Niyetimiz halkımızın içinde bulunduğu ekonomik zorlukları, bizi yönetenlere en açık biçimde ifade etmektir. Bu niyetin farklı politik ajandalar sebebiyle suistimal edilmesine müsaade etmeyeceğimizi de şimdiden belirtir, #tepkisiz kalma eylem komitesi olarak belirlediğimiz slogan listesini de şu şekilde halkımızla paylaşmak isteriz:

1- Ne ezilen ne ezen, insanca bir düzen.

2- Yaşamak hakkımız, inadına haklıyız.

3- Zamlara son, kaldı bir don.

4- Susma haykır, zamlara hayır.

5- Edison pişman, halk perişan.

6- Susma sustukça sıra sana gelecek.

7- Direne direne kazanacağız.”











Başa dön tuşu