KıbrısManşet

Bir Kıbrıs masalı…

Kıbrıs‘ın kuzeyinde sadece bir günde hırsızlıklar, darplar, insan yaralamalar, insan kaçırmalar, uyuşturucu ve birçok suçun işlenmesi rutin haline geldi

Hıszlık yaptı, darp edildi, bıçaklandı, kaçırıldı

Hamitköy’de, misafir olarak bulunduğu evden arkadaşı 31 yaşındaki İ.A’nın bilgisayarını çalan 22 yaşındaki A.K.R, çaldığı bilgisayarı Lefkoşa’da bir iş yerine sattı.

A.K.R’nin arkadaşları İ.A. ve S.I.O. ise olayı polise bildirmek yerine, A.K.R’yi darp etti, bir diğer arkadaşları S.I.O ise yanındaki bıçakla sırtından bıçaklarak telefonunu çaldı.

Olay bununla da bitmedi, A.K.R. rızası dışında İ.A’nın kullanımındaki araca zorla bindirerek Hamitköy’de
başka bir adrese kaçırıp, orada da darp eden kişiler tutuklandı.

Arkadaşlarının neyi var neyi yok çaldı, yakalandı

Girne’de ise 25 yaşındaki S.A.E., aynı evde yaşadığı ettiği üç arkadaşına ait toplam 9 bin 900 TL ve 100 doları, 1 adet telefon şarj cihazını, 1 adet kablosuz telefon kulaklığını, 2 adet dizüstü bilgisayarı, bir adet kablosuz hoparlörü, iki adet cep telefonunu ve 2 adet kol saatini çaldı.

S.A.E tutuklandı, çaldığı eşyalar polis tarafından emare olarak alındı.

Arabada ve evde uyuşturucu

Güzelyurt’ta dün gerçekleştirilen asayiş ve trafik denetimi kapsamında, Güzelyurt-Lefkoşa Anayolu üzerinde polis ekipleri tarafından kontrol maksatlı durdurulan 21 yaşındaki D.N’nin kullanımındaki ve 23 yaşındaki N.N.’nin de yolcu olarak bulunduğu araçta yapılan aramada, yaklaşık bir gr ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare olarak zapt edildi.

Mesele ile ilgili olarak yürütülen ileri soruşturmada D.N’nin kalmakta olduğu Lefke’deki ikametgahında yapılan aramada ise içerisinde sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir adet öğütücü bulunarak emare olarak alındı. Bahse konu şahıslar tutuklandı, soruşturma devam ediyor.











Başa dön tuşu