KıbrısManşet

Zurnacılar: Karar geri çekilene kadar buradan ayrılmayacağız

UBP-DP-YDP Hükümeti’nin “reform” adı altında Meclis‘e getirdiği “Belediyelerin Birleştirilmesi Yasa Tasarısı“nda kapatılması öngörülen belediyelerden olan Yeniboğaziçi Belediyesi‘nin Başkanı Mustafa Zurnacılar, belediye çalışanlarıyla birlikte Meclis önünde oturma eylemi başlattı

Zurnacılar: Belediyemiz Kıbrıs genelinde Cittaslow başkentidir

Meclis önünde kısa bir açıklama yapan Zurnacılar, uluslararası bir tehlikeye dikkat çekmek istediğini söyledi.

Zurnacılar, “Bölgemiz turizm bölgesi olması yanında, belediyemiz Kıbrıs genelinde Cittaslow başkentidir, bu da siyasi olmayan uluslararası tek unvandır. Uluslararası tanınmışlığı olan Limasol ve Baf belediyelerini geride bırakarak bu unvanı almıştır. Kıbrıs Cumhuriyeti’nin tüm şikayet ve itirazlarına rağmen, “Bundan sonra yapacağınız tüm üyelik müracaatları Yeniboğaziçi Belediyesi üzerinden olacaktır” cevabını aldılar” dedi.

“34 ülkede 238 belediyede ülke bayrağı dalgalandırılıyor”

Lefke, Mehmetçik, Geçitkale ve Tatlısu belediyelerinin de bu unvanı alarak uluslararası alanda tanıtıldığına dikkat çeken Zurnacılar, bu ağın yerel üretim açısından da çok önemli olduğunu, 34 ülkede 238 belediyede ülke bayrağının dalgalandırıldığına işaret etti.

Zurnacılar, “Ülke tanıtımı noktasında çok önemli bir noktada olan belediyelerin kapatılması kabul edilemez. Belediyelerin üzerinden yük alınması gerekirken, kapatılması konuşuluyor” dedi.

“Belediyemiz konusunda olumlu bir karar çıkana kadar buradayız”

Zurnacılar, belediyelerini kapattırmayacaklarını, mücadele edeceklerini ve karar geri çekilene kadar Meclis önünde oturm eylemi yapacaklarını kaydetti.

Zurnacılar, “Çadırlarımızı getirdik, seyyar tuvalet ve mutfağımızı da getireceğiz. Ben sağduyulu hükümet vekilleri ve muhalefet partilerinin bu konuda bizlerden desteğini esirgemeyeceğini düşünüyorum. Belediyemiz konusunda olumlu bir karar çıkana kadar buradayız” dedi.











Başa dön tuşu