KıbrısManşet

“Ekmek harcaması bile ayda 800 TL’ye ulaştı”

Lefkoşa‘da 1 Nisan’da yapılan geniş katılımlı “Fakirleşmeye ve Toplumsal Yok Oluşa Hayır” eylemini düzenleyen sendika ve örgütler, gündemlerine hayatı durdurucu genel grev ve eylemleri alarak, yarından itibaren başlayacaklarını söyledi

“UBP-DP-YDP Hükümeti, sermayeye avantaj sağlamaya, devlet bütçesini israf etmeye devam ediyor”

Yapılan ortak yazılı açıklamada, on binlerce emekçi vatandaşın katılımı ile gerçekleşen “Fakirleşmeye ve Toplumsal Yok Oluşa Hayır” mitinginde ortaya konan taleplere kulak tıkayan UBP-DP-YDP Hükümeti’nin, sermayeye avantaj sağlamaya ve devlet bütçesini israf etmeye devam ettiği vurgulandı.

Açıklamada şunlar kaydedildi;

“Başbakan Sn. Faiz Sucuoğlu, bir yandan halktan fedakarlık isterken, diğer yandan TL’nin enflasyonundan kaynaklanan pahalılık konusunda hiçbir adım atmamakta direnmektedir. Temel tüketim ve temizlik ürünlerinin fiyatlarını denetleyemeyen bir hükümet vatandaşı siyaseten temsil edemez.

“Ekmek harcaması bile ayda 800 TL’ye ulaştı”

En temel gıdaları tüketen bir ailenin ekmek harcaması bile ayda 800 TL’ye ulaşmış, elektrik faturaları ise ödenemeyecek noktaya gelmiştir. Elektrik kurumunu batırıp, özelleştirmeye çanak tutanlar makam işgal etmeye devam etmektedirler.

Sendikalarımız, halkı düşünmeyen ve zamlarla bütçeyi dengelemeye çalışan UBP-DP-YDP Hükümeti’ne karşı grev ve eylemleri artırma kararlılığındadır.

Bu çerçevede 6 Nisan Çarşamba günü Girne Liman İdaresi ve Girne Gümrük Dairesi’nden başlamak üzere tam gün uyarı grevlerine başlıyoruz.

8 Nisan Cuma günü ise grevlerimiz Perşembe günü açıklanacak takvimle devam edecektir.

Sendikalar hayatı durdurucu genel grevler ve eylemler gündemi ile toplanacak

Mağusa’da 8 Nisan Cuma günü grevlerimizin yanında düzenleyeceğimiz yürüyüş eylemi, ekmek ve mum dağıtımı etkinliği ile devam edecektir.

7 Nisan Perşembe günü ise sendikalarımız hayatı durdurucu genel grevler ve eylemler gündemi ile toplanıp eylemlerimizi her gün kamuoyu ile paylaşmaya devam edecektir.

Türk Lirasının enflasyonunun yarattığı fakirleşme ve UBP-DP-YDP Hükümeti’nin acizliğini zamlarla örtme girişimlerine asla sessiz kalmayacağımızı vurgular, sendikalarımız dışında kalan esnaf, zanaatkar, iş ve sanayi çevreleri ile tüm üreticileri de eylem ve grevlerimize destek vermeye davet ederiz.

Açıklamaya imza koyan sendika ve örgütler;

KTÖS, KTOEÖS, KTAMS, KOOP-SEN, BES, DEV-İŞ, TÜRK-SEN, DAÜ BİR-SEN, BASIN-SEN, GÜÇ-SEN, ÇAĞ-SEN, HÜR-İŞ, KAMU-SEN, HAK-SEN, MAĞUSA TÜRK GENEL İŞ, DEV-İŞ (Devrimci Genel İş, Emek-İş, Petrol-İş,) TÜRK-SEN (El-Sen, Tel-Sen, TES, KES, Gıda-Sen, Liman-Sen, As-Sen,) HÜR-İŞ ( Kamu-İş, Bay-Sen, DAÜ Per-Sen, BASS, Büro-İş)











Başa dön tuşu