Kıbrıs

KTÖS ve KTOEÖS’ten ortak açıklama

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı

KTOEÖS Bakanı Tahir Gökçebel, Bakanlıkla sendikaların 10 Mart’tan beri okulları açmak amacıyla temas halinde olduğunu ancak okulların açılamadığını, her gün karar değiştirildiğini ileri sürdü. Yüz yüze eğitim başlayamadığından dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitimde fırsat eşitsizliğine maruz kaldığını savunan Gökçebel, laptop ve interneti olmayan kaç çocuk olduğunu sordu.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de, okulların açılmaya hazır olmadığı görüşünü ifade etti. Elcil, kitapların okullara gitmediğini ve altyapının yeterli olmadığını; bunların da hükümetin okulları açma niyeti olmadığını gösterdiğini iddia etti.

Ardından KTÖS Genel Başkanı Emel Tel, iki sendikanın ortak basın açıklamasını okudu. Ortak açıklamada, ülkeye karantinasız girişlerin durdurulması, salgına karşı gerekli sağlık ve güvenlik tedbirlerinin alınarak okulların açılması istendi. Açıklamada, okullarda olası bir vaka görülmesi durumunda neler yapılacağına ilişkin Bulaş-Temas Protokolü’nün eksikliğine de işaret edildi.











Başa dön tuşu