KıbrısManşet

Sayın Atun, kurumu zarara uğratanlar konusuna ilk önce buradan başla!

“Kurumu zarara uğratanları yargıya taşıyacağım” diyen Maliye Bakanı Sunat Atun‘un yanından ayırmadığı ve görevden almadığı, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek) Genel Müdürü Gürcan Erdoğan‘ın, Ağır Ceza‘da görüşülen ek mesai yolsuzluğu davasında Erdoğan’ın 61 bin TL’yi usulsüzce aldığı tespit edildi

Erdoğan’ın kendisi ve şoförü için “usulsüz ek mesai” aldığı tespit olundu

Erdoğan hakkındaki yolsuzluk davası bugün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşüldü. 2016-2018 yılları arasında meydana gelen yolsuzlukla ilgili dönemin Kıb-tek Yönetim Kurulu’nun şikayeti üzerine hazırlanan Başbakanlık Denetleme Kurulu raporlarında, Erdoğan’ın kendisi ve şoförü için “usulsüz ek mesai” aldığı tespit olunan dava 15 Nisan’a ertelendi.

Erdoğan’ın şoförü H.İ’ye, mevzuatta belirlenen yüzde 25’i aşan ek mesai ödenmesi bunun yapılabilmesi için sahte evrak düzenlenip tedavüle sürülmesi ile ilgili araştırma sonucunda,  ‘Yetki aşımı, yanıltıcı beyan, usulsüz ödeme, yasal mevzuata aykırı işlemler ile kurumu zarar uğratma’ tespiti yapıldı.

Atun Erdoğan’ı hem görevde hem de yakınında tutmaya devam ediyor

Başbakanlık Denetleme Kurulu Savcılığa gönderdiği rapor yazısında, 2016 Haziran-2018 Ocak dönemi ile ilgili yapılan incelemede, 64 bin 671 TL’lik ek mesainin usulsüz ödendiği bulgusu yaparak, 61 bin 423 TL’den Gürcan Erdoğan’ı, 3 bin 247TL’den de H.İ’yi sorumlu tuttu.

Kıb-Tek Yönetim Kurulu adına avukat Emre Efendi, Polis Genel Müdürlüğü’ne giderek, her iki isimle ilgili suç duyurusunda bulunmuştu.

Kıb-tek’ten sorumlu Maliye Bakanı Atun ise Erdoğan’ı hem görevde hem de yakınında tutmaya devam ediyor.

Kamalı Haber











Başa dön tuşu