KıbrısManşet

Bengihan: Bizim gailemiz ülkenin geleceği, hükümetin gailesi gelecek seçimler 

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, istihdam yapılacaksa, elzem yerler için yapılması gerektiğini ve sınav ve münhal ile adaletli olarak yapılması gerektiğini söyleyerek, sınavlardan geçip hak eden kişilerin ise bekletilerek işe başlatılmadığını kaydetti

Bengihan: Bizim gailemiz ülkenin geleceği, hükümetin gailesi gelecek seçimler

Sendikaların bugün Çalışma Dairesi‘nde yaptıkları bir günlük uyarı greviyle ilgili daire önünde diğer sendikalarla birlikte basın açıklaması yapan Bengihan, kendilerinin gailesinin bu ülkenin çocuklarının geleceği ancak hükümetin gailesinin gelecek seçimler olduğunu söyledi.

Bengihan, “1 Nisan’da büyük bir kitle ile Başbakanlık önüne geldik ve düşündükki; bu kalabalıktan hükümet ders çıkaracak, tasarruf ve tedbir önerilerimize uyacak. Ancak bizi yine yanıltmadılar. Belediyeleri batıran zihniyet bugün burada yaşanıyor. Nasılki Elektrik Kurumu Bakanlığı döneminde borçsuz alarak ne hallere getirdiğini görüyoruz. Şimdi Çalışma Bakanı (Hasan Taçoy) oldu ve aynı şeyleri burada da yapıyor” dedi.

“Elektrik Kurumu’nu batıranlar, Çalışma Dairesi’ni ve fonu da batırmaya çalışıyor”

İstihdam yapılacaksa, elzem yerler için yapılması gerektiğini ve sınav ve münhal ile adaletli olarak yapılması gerektiğini söyleyen Bengihan, sınavlardan geçip hak eden kişilerin ise bekletilerek işe başlatılmadığını kaydetti.

Bengihan, “Çalışma Bakanlığı altındaki fona 11 sınavsız ve münhalsiz istihdam yapıldı. Fonda çalışan sayısı 51 oldu. Elektrik Kurumu’nu batıranlar, Çalışma Dairesi’ni ve fonu da batırmaya çalışıyor. Biz bunun karşısında olacağız. Bizim gailemiz memlekettir, bu böyle bilinsin” dedi.











Başa dön tuşu