KıbrısManşetSağlık

Kamusen: Sağlık çalışanlarımızın sorunları da yükleri de artmıştır

Kamu Görevlileri Sendikası (Kamusen) Sağlık Bakanlığı’nın, Mağusa Devlet Hastanesi Başhemşiresinin Kamu Görevlileri Yasası’nı ihlal eden davranışlarıyla ilgili soruşturma başlatmayarak, olayı hasır altıetmeye çalıştığını savundu

Kamusen: Olay hala hasır altı edilmeye çalışılıyor

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, defalarca sözlü uyarılara rağmen Mağusa Devlet Hastanesi‘nde yaşanılan sorunlara duyarsızlığın devam ettiğine ve çare üretilmediğine dikkat çekilerek, geçtiğimiz günlerde hastane Başhemşiresinin, izin almaksızın ve Kamu Görevlileri Yasası‘nı ihlal ederek “Bilgi ve Demeç Verme Yasağı“nı çiğnediği, hastaneye görsel basını çağırıp hastane yönetimi ve meslektaşlarını zan altında bırakan ithamlarda bulunduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, “Uygulamada soruşturma açılması gerekirken bu yapılmayıp hata yapılmaya devam edilmektedir.
Sendikamız çalışma barışı ve çalışanların huzuru için, Sağlık Bakanlığı‘nın ilgili çalışandan soruşturmasını tamamlayıp Kamu Hizmeti Komisyonu’na göndermesini beklerken, olay hala hasır altı edilmeye çalışılmaktadır.

“Sağlık çalışanlarımızın sorunları da yükleri de artmıştır”

Açıklama şöyle devam etti;

“Bir diğer önemli konu ise basında yer alan Kalkanlı Yaşam Evi’nde yaşananlanlardır. Sağlık Bakanlığı oradaki personel eksikliği ve sıkıntıları ivedilikle çözmek ve sorunları üstlenmek yerine, günü kurtarmak gailesiyle hekimin görev yerini değiştirmiştir.

Zor bir süreçten geçtiğimiz pandemi döneminde sağlık çalışanlarımızın sorunları da yükleri de artmış, bu süreçte moral ve motivasyonları zedelenmiş ve hassasiyetleri artmıştır.

Bu hususta birçok çalışanımız gecesini gündüzüne katarak özveriyle ailesinden uzak çalışmıştır.

Sayın Bakanımızın hassasiyet göstereceği ve çalışanlarımızın motivasyonunu arttıracağına inanmaktayız. Aksi halde, grev dahil her türlü eylem hakkımızı kullanacağımızı bildiririz”











Başa dön tuşu