KıbrısManşet

TDP: Artık bu türden yetkiler bütün siyasetçiler için fazladır

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Bakanlar Kurulu tarafından Karaoğlanoğlu köyü Mavi Yalı mevkiinde bulunan bir villaya şahsa özel iskele izninin verildiğini açıklayarak, bu tür yetkilerin bütün siyasetçiler için fazla olduğunu vurguladı

TDP: Günümüz dünyasında artık bu türden yetkiler bütün siyasetçiler için fazladır

TDP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, şahsa ait sıfır konumunda bir villanın, evinin önündeki denizin kayalık olması sebebini öne sürerek Bakanlar Kurulu’ndan sadece kendisinin kullanımına ait iskele izni istediğini ve Bakanlar Kurulu’nun ise villa sahibine özel imtiyaz sağlayan bu talebi onayladığını belirtti.

Açıklamada, “Günümüz dünyasında artık bu türden yetkiler bütün siyasetçiler için fazladır.

Adamızdaki ağaçların, denizlerin, hayvanların talan edilmesinde büyük emeği olan UBP’ye bu türden yetkiler çok fazladır. Bütün bu yetkileri siyasetçilerden alıp doğayı koruyan bir anayasal çerçeveye oturtmak gerekir.

“Siyasetçilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması sağlanmalıdır”

Anayasal yetkilerin aşımı söz konusuysa eğer, siyasetçinin makamı her ne olursa olsun dokunulmazlığının bu konuda düşmesi, geriye sadece kürsü dokunulmazlığı kalmalıdır.

Bu tür yetkiler şahsi kararlar alabilen makamlardan alınıp, Anayasa aşımında siyasetçilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması sağlanmalıdır” denildi.

“Artık birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz”

Açıklama şöyle devam etti;

“Geçen yıl Şehir Planlama Müdürü tarafından verilmeyen izin, bu yıl Bakanlar Kurulu tarafından nasıl verilebiliyor?

TDP olarak soruyoruz; Karaoğlanoğlu köyü Mavi Yalı mevkiinde bulunan bu villaya verilen iskele yapım izni  kime ve neden verildi? Bu iskele yapımı hangi amaca hizmet edecek? Yoksa marina yapımı için bir ön adım mı?

Yaşamı birlikte paylaştığımız ağaçlara, toprağa, hayvanlara, denizlerimizdeki yaşayışa hoşgörü ve sevgi göstermeliyiz. Artık birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz.

“Geleceğimizi sizin vereceğiniz çıkar ilişkisi taşıyan kararlarınıza bırakmayacağız”

Dünyaya geliş amacımız etrafa kendi pisliğimizi saçmak, etrafımızı kirletmek olamaz. Kendimize olan öz-saygımızı bu denli kaybetmiş olamayız.

Geleceğimizi sizin vereceğiniz çıkar ilişkisi taşıyan kararlarınıza bırakmayacağımızı, vermiş olduğunuz yanlış kararı ivedilikle iptal etmenizi ve konunun TDP Belediye Meclis Üyemiz vasıtasıyla takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz”











Başa dön tuşu