KıbrısManşet

Atlı ve Stefanu bir araya geldi

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mine Atlı, AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanu ile bir araya geldi

“Yeniden yakınlaşma konusunda karar alındı”

TDP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, TDP ve AKEL heyetlerinin de katıldığı görüşmede iki liderin ortaya koydukları ikili ilişkiler ve ortak faaliyetleri güçlendirmeye yönelik ön fikirler ifade edildi.

Yeniden yakınlaşma konusunda karar alan liderler çalışmalara başlanması için takvimlendirme hususunda parti ekiplerini görevlendirecekler.

Karma evlilikler ve vatandaşlık hakkı verilmeyen çocuklar

TDP Genel Başkanı Mine Atlı toplantıda, karma evliliklerde doğduğu için “öteki” gibi görülen çocuklara Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlık haklarının verilmesi gerektiğini belirtti ve evliliğin insani bir ilişki olmasına rağmen, bunun çocukların sırtına bir kambur olarak eklemenin kimsenin hakkı olmadığını savundu.

Atlı, ilk etapta çocuklara seyahat belgesi verilmesini sonrasında vatandaşlığa doğru giden bir sürecin AKEL tarafından desteklenmesini talep etti.

“Crans Montana’da bırakılan süreç yeniden başlamalı”

Toplantıda Kıbrıslı Türklerin verdiği mücadeleler zemininde değerlendirmelerini ortaya koyan Toplumcu Demokrasi Partisi, partilerin üzerine düşen sorumluluklarına da değindi.

Atlı ve Stefanu, taksimci anlayışın yürüttüğü ve seçme, ekleme ve çıkarma yöntemleriyle bilgileri değiştirerek çökerttiği Crans Montana’da bırakılan sürecin yeniden başlaması gerektiğini noktasında hemfikir olurken, 2023 yılında Kıbrıs Cumhuriyeti’nde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ve Kıbrıs sorunu hakkında dabilgi alışverişinde bulundu.











Başa dön tuşu