KıbrısManşet

Özersay: Sanki hükümet kurma çalışması yapılıyormuş gibi hava yaratılıyor

Hükümet kurma çalışmaları kapsamında Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar‘la görüşen Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, hükümet kurma çalışmaları adı altında bir kurgu olduğunu söyledi

Özersay: Görüşlerimiz alınıyormuş gibi bir hava yaratılıyor.

Görüşme sonrası basına açıklamalarda bulunan Özersay, çok açık konuşacağını söyleyerek, hissiyatlarının yazılmış bir senaryonun oynandığı yönünde olduğunu belirtti.

Özersay, “İstifasını veren aynı hükümet kurulacaksa ki bunu görüyoruz, sanki hükümet kurma çalışması yapılıyormuş ve bizim de görüşlerimiz alınıyormuş gibi bir hava yaratılıyor. Bizim gördüğümüz, istifa eden Başbakan Faiz Sucuoğlu, aynı hükümeti kurmaya hazırlanıyor” dedi.

“Sucuoğlu görevi alsın, aynı gün içinde de Bakanlar Kurulu’nu getirsin versin”

Özersay şöyle devam etti;

“Bir kez daha söylüyoruz, burada bir hükümet kurma çalışması yok, bu bir kurgudur.

Mademki niyetleri budur, Sayın Tatar’dan da talep ettik; memlekete zaman kaybettirmesinler, doğrudan doğruya Sucuoğlu görevi alsın, aynı gün içinde de Bakanlar Kurulu’nu getirsin versin, zaman kaybına gerek yok.

Herkesin sorgulaması gereken şey şudur; 2 ay önce hükümeti kuran ve Bakanlar Kurulu’nda karar alıp uygulayamayan, 3 hafta içinde Bakan değişen, sonra bir Bakanı görevden almaya çalışan ama alamayan, ardından istifa etmeye çalışırken başarısız olan bir UBP, istifasını verdikten 1 gün sonra ‘hükümeti kurmaya hazırım’ diyor. Bu her şeyi gösteriyor, biz bu senaryonun figüranı olmayacağız”











Başa dön tuşu