KıbrısManşetSağlık

Özgöçmen: Hiçbir üyemizin Kalkanlı Yaşam Evi’ne görevlendirilmesini kabul etmeyeceğiz

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası (KTHES) Başkanı İbrahim Özgöçmen, Kalkanlı Yaşam Evi’nin yasal olarak Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi ve Temel Sağlık Hizmetleri Daireleri‘ne bağlı olmadığını söyleyerek, bu kurumlara bağlı olan sağlık çalışanlarının burada görevlendirmelerine müsaade etmeyeceklerini belirtti

Özgöçmen: Sağlık Bakanlığı Kalkanlı Yaşam Evi’ne yasal olarak herhangi bir kamu sağlık çalışanı görevlendirmesi yapamaz

Yazılı açıklama yapan Özgöçmen, hemşire ve ebelerin Sağlık Bakanlığı‘na bağlı bulunan Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi ve Temel Sağlık Hizmetleri Daireleri‘ne bağlı olarak çalıştığını hatırlatarak, yapılan inceleme ve değerlendirme sonucunda Kalkanlı Yaşam Evi‘nin her iki kuruma da yasal olarak bağlı olmadığının aşikâr olduğunu belirtti.

Özgöçmen, “Bu ortadayken, Kalkanlı Yaşam Evi’nin herhangi bir yasal mevzuatı ve teşkilat şeması bulunmamaktadır. Yukarıda da ifade etmiş olduğumuz benzer nedenlerden ötürü Sağlık Bakanlığı’nın Kalkanlı Yaşam Evi’ne herhangi bir kamu sağlık çalışanı görevlendirmesini yasal olarak yapamayacağını da belirtmekte fayda görüyoruz” dedi.

“Gönüllü olarak giden meslektaşlarımıza teşekkür edilmesi gerekirken suçlanmaya çalışılıyor”

Son zamanlarda gerek yazılı, gerekse görsel basında Kalkanlı Yaşam Evi ile alakalı olumsuz haberler çıktığını ve bunlar sonucunda Sağlık Bakanlığı’nın tutumunu yakinen izlediklerini, Bakanlığın tutarsız davranışları ve/veya yanlı adımlarının kabul edilemez bir noktaya geldiğini gördüklerini belirten Özgöçmen, Bakanlıkla yaptıkları tüm görüşmeler neticesinde mevcut tutumun değişmediğini de söyledi.

Özgöçmen, “Nitekim mevzuatı ve teşkilat şeması bulunmayan Kalkanlı Yaşam Evi’nde doğan en ufak sorunda sürekli olarak hemşirelerin suçlanması ve iftiraya maruz kalmaları artık ciddi boyutlara ulaşmıştır. Teşkilat şeması bulunmayan bu yere bugüne kadar gönüllü olarak giden meslektaşlarımıza ve üyelerimize teşekkür edilmesi gerekirken bakanlık tarafından suçlanmaya çalışmaları kabul edilemezdir” dedi.

“Hiçbir üyemizin Kalkanlı Yaşam Evi’ne görevlendirilmesini kabul etmeyeceğiz”

Öçgöçmen şöyle devam etti;

“Artık bu yasal olmayan çalışma şekline yeter ve dur diyoruz. Herhangi bir üyemizin zarar görmemesi adına sendikamız üyesi hiçbir meslektaşımızı burada çalıştırmayacağımızı bildirirken, yine hiçbir üyemizin de Kalkanlı Yaşam Evi’ne görevlendirilmesini kabul etmediğimizi ve etmeyeceğimizi açık bir şekilde beyan ederiz.

“Baskı ve/veya herhangi bir tehdit olursa yasal haklarımızı kullanacağız”

Bu konuda Sağlık Bakanlığı’nın sürdüreceği tutumun ve yaklaşımın sendikamızın alacağı kararlara yön verip etkileyeceğini belirtirken, görevlendirmesi Kalkanlı Yaşam Evi’ne yasal olmayan bir şekilde çıkarılan meslektaşlarımızın da kendi görev yerlerinde çalışacağını bildiririz.

Bakanlık tarafından üyelerimize usulsüz bir şekilde görevlendirme yazılarak buraya gönderilmeye çalışılması sonucu buraya gitmeyi reddeden üyemize baskı ve/veya herhangi bir tehdit olması halinde ise yasal haklarımızı kullanacağımızı belirtiriz”











Başa dön tuşu