KıbrısManşet

Akansoy: Köhnemiş zihniyetlerin otokratik tavır ve kararları öne çıkıyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Asım Akansoy‘un, Türkiye‘ye girişleri yasaklanan Kıbrıslıtürklerle ilgili Dışişleri Bakanlığı‘na verdiği yazılı soru önergesine cevap geldi

Akansoy: Siyasetin ana hedefi değiştirmek, dönüştürmek ve sorun çözmek olmalı

Sosyal medya hesabından gelen cevabı paylaşan Akansoy, siyasetin ana hedefinin değiştirmek, dönüştürmek ve sorun çözmek olması gerektiğine vurgu yaptı, sordukları soruların, yaptıkları yorumların ve ortaya koydukları düşünce ve programların amacının bu olduğunu söyledi.

Akansoy, “Siyasi yapılar, aygıtlar, bu amaca yönelik kullanacağınız araçlardır. Bir ülkede amaç aracın arkasına düşerse, devlet aygıtı yüceltilir insani değerler zayıflar, hatta kaybolur. Sevgili Okan Dağlı yanında Ali Kismir, Ali Bizden ve Ahmet An‘ın Türkiye’ye giriş yasakları ile ilgili sorduğum sorulara Dışişleri Bakanlığı’ndan yazılı yanıt geldi. Aşağıdadır” diyerek cevabı paylaştı.

Fotoğraf açıklaması yok.

“KKTC devleti, bu sorunu çözmek için bir girişim yapma derdinde değil”

Akansoy şöyle devam etti;

“Kişisel yorumum, iddia ettiklerinin aksine KKTC devleti, bu sorunu çözmek için bir girişim yapma derdinde değil. Yapmıyor, anlaşılan yapamayacak da.

Hükümet vatandaşların hak ve çıkarlarını korumak adına adım atmayacak. Seyahat özgürlüğünün kısıtlanması, aydınların haksız yere terörist muamelesi ile karşı karşıya kalması ile ilgili gerekçeleri ortaya çıkarma çabası içerisinde olmayacak, sorunun çözümü için kucaklayıcı, girişimci olmayacak.

“Sorunu çözmek isteyen bu tavırda olmaz, bu dil ile konuşmaz”

Deniyor ki;

Devlettir ne isterse yapar, biz de yaparız, gerekçe de söylemek zorunda değiliz. Yani, bize soru sormayın, soramazsınız deniyor aslında. Oysa soruyu iş ola değil, her ne ve kimin için olursa olsun farkındalık yaratmak, haksızlığı sorgulamak, halkın sorunlarını gündeme taşımak, sorunların çözülmesi için eleştiri hakkımızı kullanarak uyarmak adına yapıyoruz.

Sorunu çözmek isteyen bu tavırda olmaz, bu dil ile konuşmaz, cevap vermez her şeyden önce.
Bu konunun peşini bırakacak değiliz elbette. Yine soracağız, gündem yapacağız, sorgulayacağız ve eleştiri hakkımızı sonuna kadar kullanacağız.

“Köhnemiş zihniyetlerin otokratik tavır ve kararları öne çıkıyor”

Siyaset kurumu zayıflamışsa, itibar kaybetmişse, öncelikle işte bu zihniyet yüzündendir.
Yaşadığımız coğrafya demokrasi ve insan haklarından giderek uzaklaşıyor. Hukukun üstünlüğü ezilerek, eskimiş, köhnemiş zihniyetlerin otokratik tavır ve kararları öne çıkıyor. Son günlerde buna bolca şahit olduk.

Gözardı etme, yok sayma, dikkate almama, küçümse varsa, direniş de büyük olur, olacak”











Başa dön tuşu