KıbrısManşet

Sol Gençlik soruyor: Burslarımız nerede?

Sol Gençlik, bir sene önce ‘Burslarımız Nerede?’ sloganıyla 7 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirdikleri eylemi tekrarlama kararı aldı, gençler Cuma günü Eğitim Bakanlığı önünde buluşup Maliye Bakanlığı’na yürüyecek

Sol Gençlik soruyor: Burslarımız Nerede?

Sol Hareket Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, bir taraftan partizanca müdür, müsteşar atamaları bir taraftan ise tek bir Bakan değişimi için hükümet devirmeler devam ederken, ‘Gençlik gelecektir’ diyen ve bu ülkeyi yönettiğini zannedenlerin, öğrencileri ve haklarını göz ardı ederek, gençlerin yaşamını ve eğitim hayatını karanlığa çevirdikleri belirtildi.

Açıklamada, “Sözde devlet ne burs ödemesiyle ilgili ne de transkript belgelerine devlet üstü kurumların keyfi fiyat biçmesiyle ilgili hiçbir açıklamada bulunmamıştır. Kıbrıs’ın kuzeyindeki fırsat eşitsizliğini, beyin göçünü, ekonomik krizi iliklerine kadar yaşayan öğrenciler bir de hakları olanı inatla 5 aydır ödemeyen sözde devletin keyfini beklemektedir” denildi.

“Müşteri değil öğrenci, sadaka değil hak”

Açıklama şöyle devam etti;

“Hane içi alım gücünün böylesine düştüğü, insanca yaşamın bu kadar zorlaştığı dönemde ülkeyi karanlığa sürükleyen kararlara imza koyanlara, 5 aydır öğrencisinin haklarını çalarak, Resmi Gazete’de her gün yeni atama kararları yayınlatanlara “Müşteri değil, öğrenci olduğumuzu” ve “Sadaka değil hakkımızı istediğimizi” hatırlatmak için 6 Mayıs 2022 (Cuma günü) saat 10.30’da Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanarak Maliye Bakanlığı’na yürüyoruz. Bu haklı mücadelemizde sadece öğrenci arkadaşlarımızdan değil tüm toplumumuzdan destek bekliyoruz”











Başa dön tuşu