KıbrısManşet

DKB: 1 Mayıs’ta orakla çekiçli bayrağın saflarına

Devrimci Komünist Birlik (DKB) Genel Sekreteri Yusuf Alkım, barbarlık düzenine dönüşmüş olan bu düzeni dağıtmanın, merkezine insanı, doğayla barışık planlı bir yaşamı koyan sosyalist üretim ilişkilerini kurmanın artık bir tercih olmaktan çıkıp, acil bir zorunluluk durumuna geldiğini söyledi

DKB: Kapitalist üretim ilişkileri tüm doğayı ve insanlığı top yekün bir bir çöküşe sürüklüyor

DKB’den yapılan Türkçe ve Rumca açıklamada, işçiler, emekçiler devrimci örgütlü mücadeleye davet edilerek, işsizlik, ardı arkası kesilmeyen zamlar ve yoksullaşmaya vurgu yapıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi;

“Kendi asalak düzenlerinin devamı için her yolu mübah gören sermaye sınıfı, kendi yarattıkları krizden kurtulabilmek için biz işçileri, emekçileri daha da büyük bir açlığa, yoksulluğa mahkum etmeye çalışıyorlar.

Dünyamızın genelinde hakim kapitalist üretim ilişkileri tüm doğayı ve insanlığı top yekün bir bir çöküşe sürüklüyor.

Tam bir barbarlık düzenine dönüşmüş olan bu düzeni dağıtmak, merkezine insanı, doğayla barışık planlı bir yaşamı koyan sosyalist üretim ilişkilerini kurmak artık bir tercih olmaktan çıkmış, acil bir zorunluluk durumuna gelmiştir.

“Halkın egemenliğine dayalı demokratik bir düzen Demokratik Halk Devrimi ile kurulabilir”

Bu krizlerden ancak onun temel nedeni olan emperyalizme bağlı sömürgeci-işgal düzeninden kopuşu sağlayarak kurtulabiliriz.

Bunun için Kıbrıs halkları işçi, emekçilerin önderliğinde devrimci bir mücadele ile iktidarı ele geçirmeli ve demokratik bir düzen kurulmalıdır.

Halkın egemenliğine dayalı demokratik bir düzen, işçilerin emekçilerin halka önderlik etmesi ve örgütlü bir devrimci güç yaratması ile gerçekleştirilecek olan, Demokratik Halk Devrimi ile kurulabilir.

Evlerimizde açlıktan, sokakta salgınlar, iş cinayetleri, ya da işsizlikle tehdit edilen bizlerin ihtiyacı olan bu düzenin devamını sağlayacak küçük iyileştirmeler değildir!

“İnsanca yaşayabileceğimiz bir düzen için ayağa kalkma zamanıdır”

Bizim ihtiyacımız olan bu düzenden kurtulmak ve yerine insanca yaşayacağımız sömürüsüz, eşit, adil bir düzen kurmaktır!

Biz işçiler, emekçiler bunu yapabilecek bilgi ve beceriye sahibiz, yeter ki gücümüzün farkına varalım ve devrimci örgütlenmemizi sağlayarak güçlerimizi bir araya toplayalım!

Şimdi umutsuzluğa düşme değil, egemenlerin bizlere dayattığı bu kokuşmuş düzene baş kaldırma ve insanca yaşayabileceğimiz bir düzen için ayağa kalkma zamanıdır!

İnsanlığı bu pislikten ancak işçilerin, emekçilerin örgütlü gücü çıkarabilir!
Ne virüsten ne de açlıktan ölmemek, geleceğimize sahip çıkmak, yaşamı savunmak ve yaşamı yeniden kurmak için;

“1 Mayıs’ta orakla çekiçli bayrağın saflarına”

– Tüm işçiler, emekçiler olarak kendi kuracağımız ortak işyeri komitelerinde bir araya gelelim.
– Kendi malımız olan sendikalara üye olarak sahip çıkalım, sendikaları yeniden kendi örgütlerimize dönüştürelim.
– İşçilerin, emekçilerin devrimci gücünü ortaya çıkarabilmek için DKB’de örgütlenelim!

Emeğimizin sömürülmesine, ülkemizin işgal edilerek bölünmesine ve ilhak çabalarına, giderek yoğunlaştırılan faşist baskılara karşı sesimizi yükseltmek için; 1 Mayıs’ta, Saat 9:30’da Kuğulu Park’ta Devrimci Komünist Birlik kortejinde buluşuyoruz…

1 Mayıs’ta Orakla Çekiçli Bayrağın Saflarına!

Ανεργία, αδιάκοπες αυξήσεις τιμών και φτωχοποίηση…

Η καπιταλιστική τάξη, η οποία θεωρεί όλα τα μέσα επιτρεπτά για διασφάλιση της παρασιτικής της ύπαρξης, προσπαθεί να καταδικάσει εμάς τους εργάτες σε ακόμα μεγαλύτερη πείνα και φτωχοποίηση με σκοπό να απαλλαγεί από την κρίση που η ίδια δημιούργησε.

Οι επικρατούσες καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής ωθούν την ανθρωπότητα και την φύση στην πλήρη κατάρρευση.

Η διάλυση αυτής της τάξης, που έχει περάσει στο στάδιο της βαρβαρότητας, και η εγκαθίδρυση των σοσιαλιστικών σχέσεων παραγωγής (οι οποίες έχουν στο επίκεντρο του σχεδιασμού τους τον άνθρωπο και την φύση) δεν αποτελούν πλέον επιλογή, αλλά επιτακτική αναγκαιότητα.

Μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτές τις κρίσεις, μόνο αν απαλλαγούμε από την κατοχική/αποικιακή τάξη, της οποίας σκοπός είναι η εξυπηρέτηση του ιμπεριαλισμού.

Γι’ αυτό, πρέπει οι λαοί της Κύπρου να κατακτήσουν την εξουσία με επαναστατικό αγώνα υπό την ηγεσία των εργατών για αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Μια δημοκρατική τάξη βασισμένη στην κυριαρχία του λαού μπορεί να εγκαθιδρυθεί με την Λαϊκή Δημοκρατική Επανάσταση η οποία θα πραγματοποιηθεί από τους εργάτες που ηγούνται του λαού και δημιουργούν μια οργανωμένη επαναστατική δύναμη.

Εμείς που απειλούμαστε με πείνα, πανδημίες, δολοφονίες στους χώρους εργασίας, ανεργία κτλ. χρειαζόμαστε να ξεφορτωθούμε αυτή την τάξη πραγμάτων και να εγκαθιδρύσουμε μια ανεκμετάλλευτη, ισότιμη και δίκαιη τάξη στην οποία θα ζούμε ανθρώπινα!

Εμείς οι εργάτες, οι εργαζόμενοι έχουμε τις γνώσεις και τις δεξιότητες για να το κάνουμε αυτό, αρκεί να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμή μας και να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις στην δημιουργία της επαναστατικής μας οργάνωσης!

Τώρα δεν είναι η ώρα να πέσουμε σε απόγνωση, αλλά να ξεσηκωθούμε ενάντια σε αυτή τη σάπια τάξη που μας επιβάλλουν οι διοικούντες και να απαιτήσουμε μια τάξη πραγμάτων στην οποία μπορούμε να ζήσουμε ανθρώπινα!

Μόνο η οργανωμένη δύναμη των εργατών μπορεί να βγάλει την ανθρωπότητα από αυτό το χάλι!
Για να μην πεθάνουμε ούτε από τον ιό ούτε από την πείνα, να προστατεύσουμε το μέλλον μας, να υπερασπιστούμε και να αποκαταστήσουμε τις ζωές μας.

– Ας πορευθούμε μαζί στις κοινές εργατικές επιτροπές που θα ιδρύσουμε από κοινού.
– Ας προστατεύσουμε τα συνδικάτα που αποτελούν δική μας ιδιοκτησία, με τον να ενταχθούμε σε αυτά και επαναφέροντας τα στις υπηρεσίες της εργατικής τάξης.
-Ας οργανωθούμε στο DKB για να προωθήσουμε δυναμικά τα επαναστατικά αιτήματα των εργατών.

Να υψώσουμε τις φωνές μας ενάντια στην εκμετάλλευση της εργασίας μας, στην κατοχή και διαίρεση της χώρας μας και στις προσπάθειες προσάρτησης και στην εντεινόμενη φασιστική καταπίεση.

Συναντιόμαστε την Πρωτομαγιά στις 09:30 στο πάρκο Kuğulu και πορευόμαστε με το DKB.
Την Πρωτομαγιά στις τάξεις της σημαίας με το σφυροδρέπανο!
Επαναστατική Κομμουνιστική Λίγκα
Γενικός Γραμματέας Γιουσούφ ΑΛΚΙΜ











Başa dön tuşu