KıbrısManşet

Sol Gençlik: Müdürün gerici katı kurallarla öğrencilerin eğitim hakkını gasp etti

Sol Hareket‘e bağlı Sol Gençlik, Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi‘ndeki öğrencilerini, etek giydikleri gerekçesiyle okula almadığı iddia edilen okul müdürünün öğrencilerin eğitim hakkını gasp ettiği vurgulandı

“Müdürün gerici katı kurallarla öğrencilerin eğitim hakkını gasp etti”

Sol Gençlik yaptığı yazılı açıklamasında, Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nin mevcut müdürünün gerici katı kurallarla öğrencilerin eğitim hakkını gasp ettiğini belirterek, dün LAGSL öğrencilerinden oluşan 15 kişiden kadın olan öğrencilerin etek giydiği, erkek öğrencilerin ise üstten okul üniforması, alttan ise okul pantolonu renginde başka bir kıyafet giydiği gerekçesiyle, okul idaresi kararıyla okula alınmadı hatırlatıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi;

“Öğrencilerin okul üniformalarına erişiminin böylesi hane içi alım gücünün düştüğü dönemde ne derece mümkün olduğu ortadadır.

Etek giyildiği gerekçe gösterilerek okula almamak ve okul dışarısında otobüs saatlerine kadar kapı dışarı etmek; gericiliktir, çağ dışılıktır, eğitimcilik anlayışından uzaktır.

Okul müdürü tarafından 2021/2022 eğitim yılının Bahar döneminin sona ermesine 1 ay kala öğrencileri okula almayarak, eğitim haklarının engellenmesi kabul edilebilir değildir.

Sanat eğitimi bir lüks değil, toplumların ilerlemesi için bir zorunluluktur.

Lefkoşa Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri gibi hiçbir bireyin gerici kurallarla eğitim haklarının gasp edilmemesi ve her ne koşulda olursa olsun parasız, bilimsel ve demokratik eğitim için direnmeye devam edeceğiz”











Başa dön tuşu