KıbrısManşet

Bengihan: UBP hukuk tanımazlığa devam ediyor

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, UBP’nin en büyük silahının partizanlık olduğunu, ortada hükümetin olmadığı bu süreçte, kamuya 25 kişilik daha geçici istihdamı yapıldığını söyledi

Bengihan’ın açıklaması şu şekilde:

 “UBP hukuk tanımazlığa devam ediyor

Ulusal Birlik Partisi’nin, kurulduğu günden bugüne varlığını ve iktidarını sürdürmek için kullandığı en güçlü silahı partizanlık olmuştur.

Her seçim döneminde yandaşlara ganimet dağıtarak, vatandaşlık vererek, kamuya  partizanca istihdamlar yaparak bugünlere gelen UBP parti – devlet bütünleşmesinin en bariz örneklerinden biridir.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yine geçici işçi adı altına adaletsizce  kamuya yüzlerce istihdam yapılmıştır.

Anayasanın fırsat eşitliği ilkesini hiçe sayan bu tür uygulamalara her zaman karşı duran sendikamız, adalet adına konuyu mahkemeye taşımıştır.

Hukuki süreç devam ederken, Ulusal Birlik Partisi, karakteri gereği hukuk tanımaz tutumunu devam ettirmektedir. Seçim öncesi yapılan istihdamlar, verilen vaatlere yetmemiş olacak ki partizanca  istihdamlar seçim sonrasında  da devam etmektedir.

Ortada  hükümetin olmadığı bu süreçte 25 kişilik daha geçici istihdamı yapılmıştır.

Kıbrıs Türk Halkı 21. Yüz yılda hala böylesine hukuk tanımaz, demokrasiden nasibini almamış çağdışı bir ziyniyetle yönetilmeyi hak etmiyor.

Hukukun üstünlüğü sağlanıncaya kadar sendikamız bu zihniyete karşı mücadelesini yılmadan sürdürecektir”











Başa dön tuşu