KıbrısManşet

Çavuşoğlu: Gezici benden 185 bin TL istedi

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan adayı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Gezici Anket Şirketi’nin, kendisini birinci sırada göstereceği bir anket yayımlaması teklifiyle, kendisinden 185 bin TL istendiğini açıkladı

Adaylık manifestosunu açıklamak üzere basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu’nun, Gezici Anket Şirketi ile ilgili çok sarsıcı bir iddiada bulundu:

Çavuşoğlu: Benden birinci göstermesi karşılığında 185 bin TL talep etti

Tüm siyasi hayatı boyunca ULusal Birlik Partisi’nin ilkelerini savunduğunu ve doğru yoldan ayrılmamasına destek verdiğini belirten Çavuşoğlu, biriktirdiği tecrübe ve sadakatle genel başkanlığıa aday olduğunu açıkladı.

Bsın toplantısı sırasında gelen bir soru üzerine konuşan Çavuşoğlu, Gezici Anket Şirketi’nin, kendisini birinci gösteren sahte bir anket hazırlaması teklifiyle kendisini aradığını ve 185 bin TL talep ettiğini anlattı.

Çavuşoğlu, “Bu ülkede artık samimi ve şeffaf bir döneme girdiğimizi vaad ettiğimize göre, bu süreçte de samimi ve şeffaf olmamız gerekiyor.

Bu ilgili firma bana da geldi ve 185 bin TL istedi. Karşılığında da beni üst sıralarda gösterdiği bir anket yayımlayacağını söyledi. Kabul etmedim.

Sonra kendince bir indirim yaptı ve tekrar aradı. Bu sefer de 170 bin TL istedi.

Eğer bu parayı verirsem, bu süreçte benimle olacağını ve sonuna kadar da bu işi götürebileceğini söyleyerek, bunu iyi değerlendirmem gerektiğini ısrarla belirtti. Yine kabul etmedim” dedi.

Gezici’nin geçtiğimiz gün yayımladığı anket hakkında, ‘Birinci gelen aday para mı verdi ki bu ankette birinci olarak yayımlandı’ sorusunun üzerine ise Çavuşoğlu; “Yani ankette birinci çıkan sahış parayı vermiş olabilir, bilemem. Ama ben parayı vermiş olsaydım bana vaad ettiği de buydu. Ama ben bunu yapmadım” dedi.











Başa dön tuşu