KıbrısManşet

Özersay: Halkın Partisi yapıcı tavrını sürdürecektir

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Başbakan Faiz Sucuoğlu dışında bir UBP’liye hükümet kurma görevi verilmesi konusuna işaret ederek, demokratik teamüllere aykırı biçimde bir görevlendirme yoluna gidilmesi durumunda bunun parçası olmayacaklarını belirtti

Özersay: Demokratik teamüllere aykırı biçimde bir görevlendirme yoluna gidilirse bunun parçası olmayız

Hükümet kurma çalışmaları kapsamında Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar‘la görüşmesi sonrası basına açıklama yapan Özersay, görüşmede ülkenin içinde bulundğu siyasi krizle ilgili kendi görüşlerini paylaştıklarını belirtti.

Özersay, “Sürecin başından beri yapıcı bir tutum sergilemeye çalışıyoruz. Özellikle vurgulamak isterimki, daha önce de yaptığımız açıklamada da belirttik, demokratik teamüllere aykırı bir takım oluşumların parçası olmayız, Halkın paretisi demokrasiden yana taraftır. Demokratik teamüllere aykırı biçimde bir görevlendirme yoluna gidilirse bunun parçası olmayız” dedi.

“Halkın Partisi yapıcı tavrını sürdürecektir”

Ancak memleketi makul bir süre sonra seçime götürecek bir takım seçenekler olduğu kanaatinde olduklarını da söyleyen Özersay, ne gibi alternatifler olduğunu da Tatar’la paylaştıklarını kaydetti.

Özersay, “Yapıcı bir biçimde görüşlerimizi ve ne gibi alternatifler olduğunu Sayın Tatar’la paylaştık. Demokrasiye sahip çıkılması, halkın yararına olacak şeklde vedevletin kurumlarının erozyona uğramaması için Halkın Partisi yapıcı tavrını sürdürecektir” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu