EkonomiKıbrısManşet

Barçın: Kıbrıs Cumhuriyeti’ne göre yüzde 932 daha fazla enflasyon yaşıyoruz

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Devrim Barçın, açıklanan enflasyon verilerine işaret ederek, son 25 yılın en yüksek enflasyonu olduğunu vurguladı

Barçın: Bir de tüm Dünya’da yüksek enflasyon var demezler mi!

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Barçın, İstatistik Kurumu, nisan ayı hayat pahalılığını yüzde 5.07 olarak açıklaması üzerine açıklama yaparak, hayat pahalılığının Nisan 2022’de aylık yüzde 5.7, Aralık ayına göre yüzde 34.20 ve yıllık yüzde 88.81 olarak açıkladığı belirtti ve “Bir de tüm Dünya’da yüksek enflasyon var demezler mi!” dedi.

“Bunu gündem yapmazsak, sorunlarımıza asla ama çözüm bulamayacağız”

“Evet Dünya’da enflasyon yükseldi doğrudur ama mesela Kıbrıs Cumhuriyeti‘nde Nisan 2022 sonu itibariyle yıllık enflasyon %8.6 iken bizdeki yıllık enflasyon %88.81’dir” diyen Barçın, Kıbrıs Cumhuriyeti’ne göre yüzde 932 daha fazla enflasyon yaşandığını söyledi.

Çözümün belli olduğunu söyleyen Barçın, “Çözüm sorunun temelini konuşmaktır ve sorunun temeli de Türkiye’deki Hükümetin izlediği yanlış ekonomi politikaları nedeniyle bizim de TL kullanmamıza binaen TL’de yaşanan aşırı değer kaybı ile fakirleşmemizdir. Bunu gündem yapmazsak, sorunlarımıza asla ama çözüm bulamayacağız” dedi.











Başa dön tuşu