KıbrısManşet

Sucuoğlu: Tatar’ın kararı sürpriz olmadı

Partisinin Genel Başkanlığı’na yüzde 60 oyla seçildiği halde Ankara‘nın talebi, Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar‘ın ve bazı UBP‘lilerin eliyle darbe üstüne darbe yiyen Faiz Sucuoğlu, hükümet kurma görevinin kurultayda en düşük oyu alan Ünal Üstel‘e verilmesi karşısında da dik duramadı

Sucuoğlu dik duramadı

Sucuoğlu dünkü parti MYK’sı sonrası yaptığı açıklamada, Tatar’ın Üstel’e hükümeti kurma görevi vermesini Parti Meclisi’nde değerlendirilmesi kararını ürettiklerini belirterek, Çarşamba günü PM toplantısının yapılacağını söyledi.

Sucuoğlu, “Cumhurbaşkanı Anayasa’nın kendisine verdiği yetkiyi kullanarak akşam 17.30’da beni aradı ve kararını iletti. Sonrasında da Ünal Üstel’i çağırarak görevi verdi” dedi.

“Tatar’ın kararı sürpriz olmadı”

Hükümeti kurma görevi için 2 adayın adının geçtiğini, Üstel’in dışında bir de Hasan Taçoy’un olduğunu belirten Sucuoğlu, Tatar’ın kaarının sürpriz olmadığını kaydetti.

Hükümet ortakları Yeniden Doğuş Partisi (YDP) ve Demokrat Parti’nin (DP), hükümete güvenoyu verme şartı olarak imzalamak şartıyla sundukları “100 günlük eylem planı”nı imzalamadığı için hükümetin kurulamadığını hatırlatılması üzerine Sucuoğlu, Üstel’in bu şartları kabul edip etmeyeceğini bilmediğini ancak kendi tavrının net olduğunu belirtti.











Başa dön tuşu