KıbrısManşet

Dizdarlı: Cumhurbaşkanı, Anayasa’nın verdiği yetki ve görevleri tarafsız olarak yerine getirir

Yüksek Yönetim eski Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı, Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar‘ın, hükümet kurma görevini, UBP Parti Meclisi kararını beklemeden kurultayda en az oyu alan Ünal Üstel‘e vermesini, “güvensizliği artırıyor” şeklinde yorumladı

Dizdarlı: Cumhurbaşkanı, Anayasa’nın verdiği yetkileri ve görevleri tarafsız olarak yerine getirir

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Dizdarlı, Anayasa‘nın Cumhurbaşkanı’nın rehberi olması gerektiğini söyleyerek, Cumhurbaşkanı’nın görevine başlarken Cumhuriyet Meclisi önünde and içtiğini, Anayasası’nın 100’üncü maddesinde sair şeyler yanında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni yüceltmek ve üzerine aldığı görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücüyle çalışmak olduğunu hatırlattı.

Dizdarlı, “Yine mezkur Anayasa’ya göre, Cumhurbaşkanı devletin başıdır ve bu sıfatla devletin ve toplumun birliğini temsil eder. Cumhurbaşkanı, bu Anayasa ve yasalarla kendisine verilen yetkileri ve görevleri tarafsız olarak yerine getirir” dedi.

“Tatar, içinden geldiği partiye tahakküm kurma çabası içinde olduğu görüntüsü veriyor”

Dizdarlı şöyle devam etti;

“Bu hususa ilaveten Anayasası’nın 101’nci maddesi tahtında, Cumhurbaşkanı partili ise partisinin kararları ile bağlı değildir ve bağımsız hareket eder. Ancak ülkemizde bu sıralar yaşanan süreçte Sayın Cumhurbaşkanı’nın görevini parti ilişkisinden uzak, tarafsız ve bağımsız bir şekilde hareket edemediği, içinden geldiği partiye tahakküm kurma çabası içinde olduğu ve bu cihetle toplumun birliğini sağlayamayacağı görüntüsü vermesi, kendisine duyulan güvensizliği artıracaktır”











Başa dön tuşu