KıbrısManşet

Hristodulidis: Vatandaşlarla olan diyaloğa büyük önem veriyorum

Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri eski Bakanı Nikos Hristodulidis’in, 2023 yılında yapılacak olan başkanlık seçimlerinde aday olacağını dün resmen açıkladığı haber verildi

Hristodulidis, başkanlık seçimi mücadelesine dün resmen girdi

Fileleftheros gazetesi, manşetten yer verdiği ve diğer gazetelerde de geniş yer bulan haberinde, Hristodulidis’in başkanlık seçimi mücadelesine dün resmen girdiğini yazdı.

Hristodulidis’in uzun zamandır beklenen adaylık açıklamasını dün “Youtube” platformundaki kanalından yayınladığı 25 dakikalık videoyla yaptığını kaydeden gazete, Hristodulidis’in ülkeyi meşgul eden tüm konularla ilgili olarak, politikasının temel eksenlerini ortaya koyduğunu belirtti.

Hristodulidis: Vatandaşlarla olan diyaloğa büyük önem veriyorum

Hristodulidis’in yaptığı açıklamada, hareket edeceği stratejinin üç temel bacağına işaret etmeye özen gösterdiğini kaydeden gazete, Hristodulidis’in ilk olarak, vatandaşlarla diyaloğa büyük önem verdiğini yazdı.

Gazeteye göre sağcılar, solcular ve merkezdekilerle konuştuğunu vurgulayan Hristodulidis, halkla iletişimin devam edeceğini ifade etti.

Hristodulidis’in ikinci olarak ise, tüm konularla ilgili vizyonunu ortaya koyduğunu aynı zamanda gündelik konular ve ekonomiyle meselelere özel vurgu yaptığını yazan gazete, Hristodulidis’in, programının uzmanlar grubu tarafında hazırlanmakta olduğuna işaret ederek, daha fazla ayrıntıya girmediğini kaydetti.

Hristodulidis, siyasi kökenlerine atıfta bulunmaktan kaçınmadı

Gazete Hristodulidis’in Kıbrıs sorununda ise, ezeli tezlerde ve iki kesimli iki toplumlu federasyon çözümü üzerinde durmaya özen gösterdiğini belirtti.

Hristodulidis’in üçüncü olarak ise siyasi kökenlerine atıfta bulunmaktan kaçınmadığını ifade eden gazete, Hristodulidis’in Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis’le olan işbirliğine değindiğine de yer verdi.

Rum basını/Fatma Kişmir











Başa dön tuşu