KıbrısSağlıkSürmanşet

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı yeni Başkanını belirledi

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı, yeni dönem Mütevelli Heyeti Başkanı 16 Mayıs 2022 tarihinde yapılan toplantıda belirlendi

Başkanlık görevi Hüseyin Ruso’dan, Hüseyin Özün Yamaç’a geçti

13 Kasım 2001 tarihinde kurulan, toplumu kanser konusunda bilinçlendirmek ve kanser yolculuğundaki çocuk ve ailelerine maddi manevi destek veren bir hayır kurumu olan Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı, faaliyetlerini dokuz gönüllü Mütevelli Heyeti Üyesi yönetiminde sürdürüyor.

Vakıf yönetimi, 16 Mayıs 2022 tarihinde yapmış olduğu gizli oylamada Mütevelli Heyeti seçimini gerçekleştirmiş ve Başkanlık görevi Hüseyin Ruso’dan, Hüseyin Özün Yamaç’a geçti.

Hüseyin Özün Yamaç

Vakıf’tan yapılan açıklama şöyle;

“Yapılan toplantıda başkanlık görevini devreden Hüseyin Ruso, ciddi sorumluluk gerektiren bu görevin bir bayrak yarışı gibi dönüşümlü olmasının, paylaşımcılık ruhu ve motivasyon için öneminin altını çizmiştir.

Yeniliklerin enerji ve dinamizm kaynağı olduğunu ifade ederek başkanlık döneminde birlikte faaliyetlerini sürdürdüğü mütevelli heyeti üyelerine ve vakıf personeline teşekkürlerini ileterek görevini, Kemal Saraçoğlu Vakfı Mütevelli Heyeti’nin 2006 yılından buyana bir üyesi olan Hüseyin Özün Yamaç’a devretti.

Başkanlık görevini devralan Hüseyin Özün Yamaç ise, Kemal Saraçoğlu Vakfı’nın toplum içindeki değerinin çok yüce olduğunu vurgulayarak, onur duyulan bir sivil toplum örgütünde yıllardır üye olarak bulunmanın ve topluma hizmet etmenin erdemini yineleyerek, böylesi bir kurumda başkanlık sıfatıyla onurlandırılmanın başka bir erdem olduğunu dile getirmiştir.

Yamaç ayrıca, içinde bulunulan insani değerlerin ve halk sağlığını ilgilendiren bu misyonla gerek Kemal Saraçoğlu Vakfı’nda gerekse tüm sivil toplum kuruluşları ve diğer kurumlarla istişareyi devam ettirmenin öncelikleri içerisinde olduğunu ifade etmiştir”











Başa dön tuşu