KıbrısManşet

Tatar: Bunlar kimler tarafından yönetilmektedir, çok merak ediyorum

Cumhurbaşkanlığı makamına Ankara‘nın müdahalesiyle getirilen ve oradan gelen talimatlar doğrultusunda Kıbrıs Türk halkının iradesini hiçe sayarak sözde ülke yöneten Ersin Tatar, “Başkalarının sizi yönetmesine asla kimse sıcak bakmaz, bakmamalıdır da” dedi

Tatar: Bunlar kimler tarafından yönetilmektedir, kimdir bu işlerin arasında çok merak ediyorum

Ülke gündemine ilişkin Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) değerlendirmelerde bulunan Tatar, UBP-DP-YDP hükümetinin güven oylaması öncesinde yapılan eylemlere ve Türkiye aleyhinde yapılan birtakım söylemlere işaret etti.

Tatar, “Bunlar kimler tarafından yönetilmektedir, kimdir bu işlerin arasında çok merak ediyorum. Kıbrıs Türk halkı bu tür hareketleri tasvip etmiyor. Bu işler, başka yerlere çekilmektedir” dedi.

“Başkalarının sizi yönetmesine asla kimse sıcak bakmaz, bakmamalıdır da”

Duyanları şaşırtan sözler sarf eden Tatar, asırlardır mücadele verildiğini, burada bir devlet bir Cumhuriyet olduğunu söyleyerek şunları kaydetti;

“Her halk kendi kendini yönetme hakkına sahip olmak ve bir devlet kurmak ister. Egemenlik, kendi kendini yönetme ve geleceğini kendinin tayin etmesidir. Başkalarının sizi yönetmesine asla kimse sıcak bakmaz, bakmamalıdır da. Ama bu ülkede birtakım olaylar yaşatılmaktadır. İnsanları başka yerlere çekmeye çalışıyorlar, kafalarını karıştırmaya çalışıyorlar”











Başa dön tuşu