KıbrısManşet

Hayvancılar araçlı eyleme gidiyor

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, Tarım Bakanlığı‘nda yapmış oldukları görüşmeden sonuç çıkmadığını belirterek, araçlı eylem yapacaklarını açıkladı

Eylem 23 Mayıs Pazartesi günü yapılacak

Yazılı açıklama yapan Naimoğulları, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği olarak 23 Mayıs Pazartesi günü Tarım Bakanlığı ve Başbakanlık önünde araçlı eylem yapacaklarını söyleyerek, tüm sivil toplum örgütlerini ve
zamlardan dolayı canı yanan herkesi hayvancılar birliğinin yapacağı eyleme çağırdı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde;

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği 16 Mayıs tarihinde açıklamış olduğu eylem noktasında 20 Mayıs Cuma günü Tarım Bakanlığında yapmış olduğu görüşmelerden hiçbir sonuç çıkmamıştır.

“Bu bir kırılma noktasıdır. Yolun sonu görülmüştür”

Bu nedenden dolayı 23 Mayıs Pazartesi tarihinde eylem araçlı olarak yapılacaktır. Doğudan gelenler Hamitköy çemberinde batıdan gelenler ise Gönyeli çemberinde saat 10:00’da toplanarak Tarım Bakanlığı ve Başbakanlık önüne gidilerek eylemi gerçekleştirecektir.

Bu eylem; zamlar altında ezilen, üretimden koparılan, evine ekmek götüremeyen üreticinin ve Kıbrıs Türk halkının sesini, çektiği sıkıntıları duyarsız ve sadece koltuk peşinde olan siyasilere göstermek için yapılacaktır.

Bu bir kırılma noktasıdır. Yolun sonu görülmüştür. Tüm sivil toplum örgütlerini ve canı zamlardan dolayı yanan herkesi hayvancılar birliğinin yapacağı eyleme çağırıyoruz.

Hep birlikte mücadeleye….











Başa dön tuşu