KıbrısManşet

Erönen: “Namusunuz ve şerefiniz” üzerine ettiğiniz yemin, sizce de bozulmamış mıdır?

Sol Hareket Örgüt Sekreteri Orhan Erönen, Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar‘ın şikayeti üzerine hakkında dava açılan Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Başkanı Avukat Mine Atlı’ya destek belirtti

Erönen: “Namusunuz ve şerefiniz” üzerine ettiğiniz yemin, sizce de bozulmamış mıdır?

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erönen, TDP Genel Başkanı Avukat Atlı’ya “atanmış kayyum” (Ersin Tatar) tarafından açılan hakaret davası bugün görüşülmekte olduğunu, kendi örgütlerinin de alışkın olduğu biçimde, ifade özgürlüğünün yerle bir edildiği noktada Atlı’yı asla yalnız bırakmayacaklarının bilinmesini istediğini belirtti.

Erönen, “Mine Atlı’ya dava açılmasına sebep olan söylemini, soru olarak da kendisine ve destekçilerinize yine yöneltiyoruz. İşbirliğiniz sayesinde, bu ülkeye ettiğiniz ihanetin sonucu olarak, işlediğiniz Anayasal ihlaller neticesinde, “namusunuz ve şerefiniz” üzerine ettiğiniz yemin, sizce de bozulmamış mıdır?” diye sordu.

“Bilmenizi isteriz ki, bu şekilde toplumun suskun kesimlerini bile uyandırıyorsunuz” diyen Erönen, “Bu toplumun kültürel ayarları ile çok oynuyorsunuz. İfade özgürlüğü her şeydir, günü gelir sizin de ihtiyacınız olur. Mine Atlı asla yalnız değildir. Biz korkmadık, korkmuyoruz, asla susmayacağız, susturmayacağız” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu