KıbrısManşet

Erhürman: Benim imzaladığım metin yeni bir protokol değildir

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, 2018 yılında Ankara‘da imzaladığı metnin ana protokol değil yıllık uygulama anlaşması olduğunu söyleyerek, hükümet vekillerinin manipülasyon yapmaya çalıştığını ancak başaramadığını belirtti

Erhürman: Maliye Bakanlığı yapmış Sunat Atun’un bilgi bu kadar mı? Kime inanacağız biz?

Meclis Genel Kurulu‘nda kendisiyle ilgili “içinde yaptırımlar olan protokol imzaladı” iddialarına yanıt veren Erhürman, kendi imzaladığı metin içinde bir tane dahi taahhüt olmadığını belirtti.

Erhürman, “2016 yılında Hüseyin Özgürgün tarafından imzalanan TC-KKTC protokolü ile benim imzaladığım anlaşma aynı şey değildir. İmzaladığım anlaşmanın, kendi imzaladıkları protokol ile aynı statüde olduğunu savunuyorlar. Maliye Bakanlığı yapmış Sunat Atun’un bilgi bu kadar mı? Kime inanacağız biz?” diye sordu.

“Yapmaya çalıştığınız şey manipülasyondur ama yapamadınız zaten”

2016 döneminde protokollerin 3 yıllık olarak imzalandığını ve yıllık uygulama anlaşmaları yapıldığını, bu yıllık anlaşmalarda da sadece rakamların yer aldığını söyleyen Erhürman, ana anlaşmadaki rakamları ya da ana protokolü müzakere etme imkanının da olmadığını belirtti.

Erhürman, “Benim imzaladığım metin yeni bir protokol değildir. Ana protokolün, 2018 yılı için rakamsal bazda uygulanmasına ilişkindir. Ana protoklün arkasında Meclis’in iradesi vardır, benim de bunu değiştirme durumum yoktur. Kim Başbakan olursa, o rakamların gelmesi için yıllık olarak imzalamak durumunda olduğu metindir. Yapmaya çalıştığınız şey manipülasyondur ama yapamadınız zaten, onun için sorun yok” dedi.











Başa dön tuşu