KıbrısManşet

Mağusa Türk Genel İş Sendikası’ndan Arter’e soru ve talepler

Mağusa Türk Genel İş Sendikası, Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter‘e yaşadıkları sıkıntıları içeren yazılı bir metin sunarak, ivedi çözüm talep etti

Sendikadan Arter’e soru ve talepler

Yazılı soru önergesiyle Arter’e, son günlerde belediye personelleri olarak yaşadıkları bazı sıkıntıları daha önce de kendisine ilettiklerini belirten sendika, buna rağmen henüz somut bir adım atılmaması nedeni ile tekrar gündeme getirme ihtiyacı duyduklarını belirtti.

Sendika sıkıntılarını maddeler halinde şu şekilde belirtti,

  • Protokol imzalamış olmanıza rağmen, ek mesai ödemeleri aksamaktadır.
  • Gerek işe devam, gerekse disiplin sorunu olan personellere yönelik hiçbir adım atılmamaktadır.
  • Yasa gereği Gamabel’e aktarılan personellerin maaş düzenleme çalışmasıyla ilgili ikinci aya girilmesine rağmen henüz hiçbir çalışma yapılmadı ve size sunduğumuz öneriye bir cevap alamadık.
  • Ekonomik koşulların zorluğundan bahsetmenize ve sürekli olarak borçlanarak maaş ödenmesine rağmen halen istihdam yapmanız ve fuzuli harcamalarda kısıtlamaya gitmemeniz, kaldı ki bu konularda protokol imzalamış olmanıza rağmen herhangi bir düzelme olmamıştır.
  • Belediyemizde acilen çözülmesi gereken sorunlar varken son günlerde bazı kesimlerin sadece kadrolama işlerine odaklanması ve özellikle işçi kadrolarının yasaya uygun personeller için kullanılması gerekliliği

Sendika belirtilen konularla ilgili Arter’den ivedi adımlar atılmasını ve çözüm üretilmesini istedi.











Başa dön tuşu