KıbrısManşet

Enerji değil Maliye Bakanlığı altında “Enerji Koordinatörlüğü”, başına da Erdoğan!

Maliye Bakanı Sunat Atun‘un, yolsuzluktan yargılanan Gürcan Erdoğan ısrarı bitmiyor. Tüm şaibesine rağmen devlet kadrolarında tutulmaya çalışılan Erdoğan’ın bu kez de Maliye Bakanlığı altında oluşturulmak istenen “Enerji Koordinatörlüğü”nün başına getirilmesi, hakkındaki görevden uzaklaştırılma kararının geri çekilmesi konuşuluyor ve ret oyu verenler de görevden alınma tehdidiyle karşı karşıya

Atun’un önerisi UBP içinden gelen şiddetli tepkiler nedeniyle geri çekildi

Özgür Gazete, Bakanlar Kurulu’nun geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği ve Kıb-tek yeni Yönetim Kurulu’nu atadığı toplantısında, Maliye Bakanı Sunat Atun’un Maliye Bakanlığı altında “Enerji Koordinatörlüğü” oluşturulması yönünde bir de önerge sunduğu bilgisine ulaştı.

Atun bununla da kalmayarak, kurumda yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle Ağır Ceza’da yargılanan ve geçtiğimiz günlerde Olgun Amcaoğlu‘nun baskısıyla görevden uzaklaştırılan şaibeli Genel Müdürü Gürcan Erdoğan’ın da burada göreve getirilmesini önerdi.

Bu öneriler, UBP içinden gelen şiddetli tepkiler nedeniyle geri çekildi.

Atun’dan baskı: Ret oyu verenler görevden alınacak

Şu sıralarda ise Maliye Bakanlığı’nda, Sunat Atun’un talebi ile Kıb-tek Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştiriliyor.

Toplantıda kurum kadrolarında değişiklik yapılarak, yeni bir “Müşavir” kadrosu açılması, Erdoğan’ın bu kadroya atanması ve hakkındaki görevden uzaklaştırma kararının iptal edilmesi gündemde.

Atun’un bu öneriye ret oyu verecek üyelerin de görevden alınacağı şeklinde baskı yaptığı iddialar arasında.

Özel Haber/Pınar Barut











Başa dön tuşu